Öğrencilerimizden İnternet’te Aşırıcı ve Radikal Söylemle Mücadele Sosyal Sorumluluk Kampanyası

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri sosyal medyada aşırıcı ve radikal söylemle mücadele için kurulmuş bir öğrenci insiyatifine imza attı.  Uluslararası Peer to Peer Challenging Extremism yarışması kapsamında yürütülen kampanyanın bir ayağını oluşturan gruba İngilizce “Contesting Social Media Extremism” sloganının başharflerinden oluşan COMET adı verildi. Sosyal medyada bu  tür söylemleri  paylaşanlara #birdahadusun  diyerek gündelik hayattaki radikal söylemlerle mücadele etmeyi amaçlayan COMET ekibi ilk etkinliklerini  26 Kasım’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen Model United Nations  #HASTRAIN16  etkinliğinde gerçekleştirdi. Sosyal medyadaki aşırıcı söylemlere karşı-söylem yaratmayı amaçlayan COMET ekibi bu etkinlikte hem bir seminer  hem de  katılımcıların aşırıcılık ve radikal düşüncelere karşı görüşlerini Instagram’da  fotoğraflar eşiliğnde yayınladı. Tüm üniversite öğrencilerine ulaşmaya çalışan COMET’in etkinliklerine ulaşmak için @p2pcomet sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.