Prof. Dr. Banu Baybars Hawks’ın Editörlüğünü Yaptığı Framing Violence Kitabı Yayınlandı

31 Ekim 2016 - Pazartesi

Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Banu Baybars Hawks’ın editörlüğünü yaptığı “Framing Violence - Conflicting Images, Identities, and Discourses” başlıklı kitap, Cambridge Scholars Yayınları tarafından yayınlandı. Dünya genelinde artan şiddet ve şiddetin ortaya çıkan yeni biçimlerinin ele alındığı kitaba aralarında Ayten Gorgun Smith, Çiğdem Bozdağ, Çınar Narter, Gürkan Mıhçı, İrem Inceoğlu, Sarphan Uzunoğlu, Serkan Bayraktaroğlu ve Suncem Koçer gibi Kadir Has Üniversitesi’nden akademisyenlerin de bulunduğu isimler makaleleriyle katkı sundu. Kitap toplam 16 bölüm ve 233 sayfadan oluşuyor.

“Framing Violence - Conflicting Images, Identities, and Discourses” da multidisipliner vaka çalışmaları ve teorik tartışmalar sunulurken; şiddet siyasal, yerel, finansal ve sanatsal biçileriyle ele alınmaktadır. Kitap; uluslararası ve disiplinlerarası bir bakış açısıyla, şiddet ve çatışma temalarını kapsayan çeşitli konularda bir tartışma ortamı sağlamayı amaçlarken, ilk bölümde kültür endüstrisinin şiddet ve şiddetin aktörlerini nasıl şekillendirdiği, ikinci bölümde hukuki yapılarda şiddetin nasıl bir biçim aldığı, ve son bölümde ise şiddet çalışmalarındaki yeni kavramsallaştırmalar ve şiddetin sanatsal ifadesi masaya yatırılmaktadır.