Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülünün Sahibi Öğrencimiz Muaz R. Güneş Oldu

Uluslararası Altın Terazi Kısa Film Yarışması’na dünya genelinden yaklaşık üç bin başvuru oldu ve En İyi Film Ödülünü Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü öğrencisi Muaz Ramazan Güneş’in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Yumurta” filmi aldı. Ödüle layık görülme gerekçesini; kısa metraj film jüri başkanı usta oyuncu Işıl Yücesoy; böylesine hüzünlü bir öyküyü kahramanlarını nesnelleştirmeden ve filmin onurunu koruyarak vermesi olarak gösterdi. Yurtdışında olduğundan ötürü törene katılamayan Muaz R. Güneş kendisini törende filmin kurgu yönetmeni Adnan Jetto temsil etti. Jetto ‘“Yönetmenimiz bu ödülü savaşta evini kaybeden çocuklara ithaf etiğini bildirdi” dedi. Para ödülü ise, Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ tarafından, filmin yönetmenine iletilmek üzere filmin kurgu yönetmeni Adnan Jetto’ya verildi.

Kadir Has Üniversitesi’ne Teşekkür

Kadir Has Üniversitesinde öğretim görevlisi olan usta yönetmen Yeşim Ustaoğlu aynı zamanda Yumurta filminin danışmanı. Muaz R. Güneş, Ustaoğluna ve Mavi Dalga filminin yönetmeni Zeynep Dadak’a, Film ve Drama Bölümü Başkanı Çetin Sarıkartal ve Tevfik Başer'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Festival Yolculuğuna Devam

Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası birçok film festivalinde ödül alan Yumurta’nın festival yolculuğu devam ediyor. Şimdi de 21st London Turkish Film Festival ve 15th Annual Boston Turkish Film Festival’lerinde yarışma bölümlerinde finalist olarak yarışıyor.