Amerikan Seçim Sonuçlarını Yorumlamak: Dünya ve Türkiye için Sonuçları

Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi, CIES Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Klubü işbirliği ile 8 Kasım Amerikan seçimlerinin hemen ardından CIES Seçim Panelleri Serisi’nin 6.sını düzenledi.Panel serisin bu oturumunda, “Amerikan Seçim Sonuçlarını Yorumlamak: Dünya ve Türkiye için Sonuçları” başlığı üzerinden seçim sonuçları ve sonrası için Türkiye özelinde uluslararası alanda ne anlama gelebileceği tartışıldı.

Etkinlik 9 Kasım 2016 Çarşamba günü 14:00 – 16:00 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu’nda gerçekleşti.

Panelde yer alan konuşmacılar:

• Gülseren Onanç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Üyesi, Kadın Hakları Savunucusu
  • Soli Özel, Uluslararası İlişkiler Bölümü, Kadir Has Üniversitesi
  • Cansu Çamlibel, Gazeteci, Hürriyet
  • Ilija Vojnovic, Ülke Direktörü, International Republican Institute (IRI)
  • Özgür Ünlühisarcıklı, Ankara Ofisi Direktörü, German Marshall Fund of the United StatesDimitrios Triantaphyllou, Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (CIES), Kadir Has Üniversitesi