KHAS Geleneği Bozmadı; Kristal Elma’dan Ödülle Döndü!

Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık’tan 60 öğrencinin ve hocaların soluksuz takip ettiği Kristal Elma Festival, 5-7 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşti.

Kristal Elma Festivali’nde Facebook başta olmak üzere her oturumda dijital platformlar konuşuldu. Festivalin diğer odağı Y kuşağıydı. Gençlerin teknolojiyle ilişkisinin her geçen gün daha da arttacağı bir geleceğin haberi verildi. Öğrencilerimizin her biri girdikleri her oturumun içeriğini bölüm twitter hesabımız olan “Hasparagas”da anında paylaştı. Festival alanı gençlere deneyim yaşatmak için birbirleriyle yarışan markalarla doluydu. 3 günlük festivalden aklımızda kalanları belgelemek üzere çalışmalara başladık bile. Çok yakın zamanda bir süprizle buluşmaz üzere.

Dünkü mezun, bugünün en yaratıcı reklamcısı: Eray Çankır

Üç sene önce Reklamcılık bölümünden mezun ettiğimiz Eray Çankır için: “Bu çocukta yaratıcılık kumaşı var. Takibe alalım!” demiştik. Haklı çıktık.  Eray Çankır, reklam yazarı olarak çalıştığı Rafineri Ajansa bu sene marka takımıyla birlikte 4 kristal 1 gümüş 2 bronz elma kazandırdı. Ödüllü işlerinin gurur tablosu aşağıda. Bu arada ağırlıklarını atıp fit bir görünüm kazandığı da gözümüzden kaçmadı. Sevgili Eray’ı tebrik ediyoruz. Kendisinden Cannes Altın Ayı ödülü bekliyoruz.

Minoa – Kitapsever Raket 02 işi ile Açıkhava – Poster, Billboard, Promosyon dalında Kristal;

Juico – Fazlalıklarınızdan Kurtulun – Mayo

Işi ile Basın – İçecekler dalında Kristal, Açıkhava – Poster, Billboard, Diğer dalında Bronz, Basın – Sağlık ve Sağlık Ürünleri dalında Kristal;

Turkcell – Karışık Diziler – Aşka Gebe işi ile Radyo – Hizmet dalında Kristal, Kampanyalar – Radyo dalında Gümüş;

Nat Geo Kids – Akıllı Çocuklar – Deniz işi ile Basın – Medya, Yayın, Eğlence dalında Bronz ödüle layık bulunmuştur.

30 yaş altı en yaratıcı 30 genç listesine girdi. Ünvanını ödüllerle taçlandırdı!

Mezunlarımızdan Semih Türkmen, okuldayken kısa sürede hayranlığımızı kazanmıştı. Sektöre girer girmez profesyonellerin dikkatini çekti. Yaratıcı yeteneği sayesinde gelecek vaad eden gençler listesinde yerini aldı. Çok değil bir ay sonra Kristal Elma’da  Manajans için yaptığı Toblerone/ En Uzun Gece işi ile Basın/ Gıda dalında Gümüş Elma; Puplicis Yorum için yaptığı Nescafe Doğal - USB işi ile Basın/ İçecekler dalında Gümüş Elma kazandı. Anlaşılan Semih Türkmen’I sık sık sayfalarımıza haber yapacağız. Tebrikler Semih.

Arda Hoca! Reklam Sektörünün en istikrarlı yaratıcı kreatif direktörü.

Reklam Yazarlığı dersi veren, Tribal Worldwide ajansının Kreatif Direktörü Arda Erdik hocamız, bu sene Kristal Elma’da ekibiyle birlikte en çok ödül alan ikinci ajans oldu. Biz mi ne yaptık? Ellerimiz kızarana kadar alkışladık. Gururlandık. Laf aramızda hocamızla hava attık. Bir de sevgili Arda Hoca’mızın gurur tablosunu aşağıda sizinle paylaştık. İşlere göz atmakta yarar var.

Vodafone Arena / Çok Bekledik Be Abi işi ile Medya Dalında Büyük Ödül, Sponsorluk Uygulaması Kategorisinde Kristal Elma, Ürün ve Hizmet - Diğer Kategorisinde Gümüş Elma, Film Dalında Kültür ve Sanat, Spor, Hobi Kategorisinde Bronz Elma;

Türkiye İş Bankası / Kumbara işi ile, Kampanyalar Dalında Basın Kampanyası Kategorisinde Gümüş Elma, Açıkhava Dalında Hizmet Kategorisinde Kristal Elma, Basın Dalında Kurumsal İmaj Kategorisinde Kristal Elma, Basın Dalında Bankacılık Kategorisinde Kristal Elma;

Vodafone Arena / Bu Koltuklar Şahit işi ile Medya Dalında, Sponsorluk Uygulaması Kategorisi, Dijital Dalında Online Film – Diğer Kategorisinde Gümüş Elma, Entegre Kampanyalar Dalında Diğer Kategorisi, Dijital Dalında Kampanya-Diğer Kategorisinde Kristal Elma.