Mentorluk 360° Çalışmaları İstanbul'da Başladı

Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi, APCO Worldwide Istanbul ve Mannagenn işbirliğiyle Türk kadınların profesyonelleşme ve işyeri algısının değişikliği girişimi olan Mentorluk 360° programının ABD Istanbul Konsolosluğu ile 27 Eylül 2016 tarihinde başladığını duyurmaktan mutluluk duyarız. Açılışa atanmış ABD Başkonsolosu Sayın Jennifer Davis ile birlikte ABD Büyükelçisi Sayın John Bass'in diplomat eşi Sayın Holly Holzer Bass ev sahipliği yapmıştır. Etkinliğe Türkiye'nin en büyük yerli ve yabancı şirketlerinin önde gelen üyeleri, kadın girişimciler, cinsiyet konusunda çalışan vakıflardan ve sivil toplum örgütlerinden kadınlar ve başarılı öğrenciler katılmıştır.

Sayın Holzer Bass ve Sayın Jennifer Davis, Mentorluk 360 programı ile ilgili açıklamalarında, mentorluğun kendi mesleki ve kişisel yaşamlarında oynadığı önemli rolü vurguladılar. Onların açıklamalarında tanımladığı mentorluk, birebir ilişki yerine dinamik ve açık bir yapıya sahiptir. Mentorluk 360° programının öncüsü olan Kadir Has Üniversitesi'nden Dr. Catherine Long açıklamasında Mentorluk 360°’in bu örnekleri ve kendi sektörlerine olumlu bir değişim getiren diğer kadınları da takip ettiğini söyledi. Dr. Long, Mentorluk 360 ° programının; kariyerlerinde önemli ilerleme kaydeden kadınların bile hala mentorluk isteyip ihtiyaç duyduğu, genç kadın öğrencilerin ve profesyonellerin iş yaşamında ve sektörde benzersiz fırsatlar ve potansiyeller görebileceği ve Türk kadınlarının bireysel ya da kolektif olarak sadece değişimi istemeyip aynı zamanda onları yükseltecek değişimi tanıması gerçeğine dayandığını dile getirdi. Mentorluk 360°, bu değişim için Türkiye’de farklı ekonomik sektörlerde çalışan tüm kariyer seviyelerindeki profesyonel kadınlar arasında dürüst ve katma değerli bir fikir alışverişi olması gerektiğine inanmaktadır. Mentorluk 360°, üye platformunun yanı sıra kamuoyuna çok yönlü erişimi ile de 360° bir bakış açısı vurgulayarak bu değişimi getirmek için çalışmaktadır.

Mentorluk 360°, kurucu akademik ve özel sektör ortakları, Amerika Birleşik Devletleri dâhil olmak üzere çeşitli diplomatik temsilcilikler ve kadın işyeri girişimlerini destekleyen yeni özel ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir. Mentorluk 360° projesi destek için Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'ne sunulmuş ve Birleşik Krallık Yabancı ve Milletler Topluluğu Ofisi'nin İkili Program Fonu tarafından prensipte onaylanmıştır.