KHAS İletişim Fakültesi Akademik Kadrosu Büyümeye Devam Ediyor

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında RTS Bölümümüze Prof. Dr. Bülent Diken, Reklamcılık Bölümümüze Yrd. Doç. Dr. Perrin Öğün Emre ve Yeni Medya Bölümümüze Dr. Pantelis Vatikiotis katıldı.

Kendilerine hoşgeldiniz diyoruz.

Prof. Dr. Bülent Diken Radyo Televizyon Sinema Bölümü

Öğrenimini Aarhus School of Architecture, Danimarka’da şehir planlama dalında yaptı. Kent çalışmaları alanındaki doktorasından sonra Roskilde Üniversitesi'nde Coğrafya Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 1999’da Lancaster Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne geçti. Başlıca çalışma alnaları: sosyal teori, siyaset felsefesi, şehirleşme, sinema, post-yapısalcılık ve göç. Şu anda Graeme Gilloch ve Craig Hammond ile birlikte Nuri Bilge Ceylan'ın sineması üzerinde çalışmaktadır. “Despotism, Economy and Voluntary Servitude” başlıklı yeni bir kitap projesi üzerinde çalışmaktadır. Sosyal teori, sinema, günlük yaşam, terör ve siyaset konularında dersler vermektedir.

Yrd. Doç. Dr. Perrin Öğün Emre Reklamcılık Bölümü

Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri bölümünden mezun olmuştur. Universite Libre de Bruxelles’de (ULB) Uluslararası Politika üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. Barış temelli toplumsal hareketlerde internet kullanımı konulu doktora tezi ile Marmara Üniversitesi’nden doktora derecesini almıştır. 2005’ten beri Kadir Has Üniversitesi MYO’da  çalışmakta ve dijital aktivizm ve alternatif medya üzerine akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, TÜBİTAK ARDEB 1001 tarafından proje desteği alan “Kır Mekanının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü: Modernleşen ve Kaybolan Geleneksel Mekanlar ve Anlamlar” başlıklı disiplinler arası çalışmada, kırsal kesimde yaşayan kadınlara yönelik saha çalışmasında araştırmacı olarak yer almıştır. 2014’te yardımcı doçent olan Öğün Emre, görevine 2016 Haziran’ından itibaren İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünde devam etmektedir.

Dr. Pantelis Vatikiotis Yeni Medya Bölümü

Başlıca çalışma alanları: sosyal teori ve medya, siyasal iletişim ve kültür, medya ekonomi-politik, alternatif medya, kolektif eylem, küreselleşme, yeni medya ve siber-kültür. Dr. Vatikiotis’in iletişimde demokratikleşme, kamusal alan ve sivil toplum, toplumsal hareketler, medya uygulamaları, sosyal medya ve televizyon programcılığı/programlama konularında uluslararası akademik yayınlarda makaleleri ve kitaplarda bölümleri bulunuyor.