Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe'ye Proje Desteği

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Uluslararası İşbirliği ve Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe'nin KHAS koordinatörü olarak uluslararası konsorsiyum içinde görev aldığı “BUILDPEACE-Bütünleşik Formel ve Informel Öğrenme Yaklaşımları ile Barış İnşa Etmek” başlıklı proje Avrupa Birliği Erasmus+ programının Key Action 2013-Strategic Partnerships for Higher Education çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje, Coventry Üniversitesi’nin (Birleşik Krallık) yürütücülüğünde, Kadir Has Üniversitesi (Türkiye), Foundation of Wings of Hope (Bosna-Hersek), Young Researchers of Serbia (Sırbistan), Xchange Scotland (Birleşik Krallık), Coordination Committee for International Voluntary Service (Fransa) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin (Türkiye) içinde bulunduğu konsorsiyum tarafından uygulanacaktır.

Üç yıl sürecek BUILDPEACE projesi kapsamında barış inşası alanındaki yenilikçi öğrenme ve eğitim yöntemlerinin oluşturulması ve uygulanması amacıyla kuramsal ve pratik çalışmalara odaklanılacaktır.