TÜMA'ya Göre Khas A + Üniversiteler Arasında

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın sonuçları yayınlandı. 174 üniversitede yaklaşık 11 bin öğrenci ile yapılan anket çalışmasına göre, Kadir Has Üniversitesi 13. sırada yer alıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda 174 üniversitede tüm sınıf düzeylerinde 10 bin 894 öğrenci ile anket çalışması gerçekleştirildi. Üniversiteler; öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi alt başlıklara göre sıralandı.

Sıralamada üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ aldı.

Öğrenci memnuniyetinde A+ üniversiteler

1-Koç Üniversitesi