Kadir Has Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti’nden Gelen Öğrencileri Ağırlıyor

Kadir Has Üniversitesi ile Zhejiang Gongshang Üniversitesi arasında imzalanan uluslararası işbirliği anlaşması kapsamında 19 Çinli öğrenci 2 öğretim üyesi eşliğinde Kadir Has Üniversitesi'ne geldi. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi’nden gidecek 19 öğrenci ve 1 öğretim üyesi de Zhejiang Gongshang Üniversitesi’nde Eylül ayında 2 hafta süreyle eğitim alacaklar.

Kadir Has Üniversitesi ve Zhejiang Gongshang Üniversitesi arasında 2008 yılında imzalanan değişim anlaşması (Spoken English Promotion Project (SEPP)) çerçevesinde, her yıl Temmuz ve Eylül aylarında karşılıklı değişim programları gerçekleştiriliyor. Yaz kısa dönem öğrenci değişimi programına katılan öğrencilere Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili ekonomik, politik ve kültürel konularda seminerler düzenleniyor, öğrencilerin birbirlerini tanımaları sağlanıyor ve kültür turları gerçekleştiriliyor. Tüm fakültelere açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu programın hedefi birbirinden çok farklı iki kültür arasındaki bağları daha da kuvvetlendirmek ve öğrencilerin farklı kültürler konusundaki bilinçlerini geliştirmek.

1911’de Çin’in Hangzhou şehrinde kurulan Zhejiang Gongshang Üniversitesi’nin halen 31,000 öğrencisi ve 2000 akademik ve idari personeli var.