RTS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melis Behlil'den Hollywood Kitabı

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melis Behlil, yeni çıkan kitabı Hollywood is Everywhere Global Directors in the Blockbuster Era‘yı anlattı.

Kitap, 1975-2005 yılları arasında Hollywood’ta çalışan yabancı yönetmenler üzerinden Hollywood’un nasıl küreselleştiğini anlatıyor. Yönetmenlerin Hollywood’a nasıl geçiş yaptığına odaklanan kitap; James Bond filmi yönetmenleri, kendi filmlerini tekrar Hollywood şirketleri için çeken yönetmenler ve müzik videoları ile reklam yönetmenliklerinden gelen yönetmenler olarak üç bölüme ayrılıyor.

Hollywood’ta çalışmak denen şeyin aslında Amerika’da olmakla alakası olmadığını söyleyen Behlil, Hollywood’un 1970’lerdeki gelişmelerle yapısının da değiştiğine dikkat çekti. Melis Behlil, iyi bir çeviri olanağı bulduğu takdirde kitabın Türkçe’ye de çevrilmesini istediğini söyledi.