Kadir Has Üniversitesi’nde Bütün Kürsüler Akıllandı

Teknolojiyi en aktif şekilde kullanan eğitim kurumlarından Kadir Has Üniversitesi önemli bir girişime daha imza attı. Altyapı yeniliklerine ‘Akıllı Kürsü’yü ekleyen Kadir Has’ta yeni eğitim döneminde tüm sınıflarda akıllı kürsü kullanılmaya başlanacak.

Akıllı kürsü sayesinde öğretim üyeleri ders anlatılarında sunularını akıllı kürsü üzerinden yapabilecek.

Akıllı Kürsü’nün Avantajları Neler?

Sınıflardaki akıllı kürsü ve ekranlar sayesinde ders notları tek tıkla ekrana yansıtılabiliyor. Video oynatma, müzik dinleme ve ders esnasında internete bağlanabilme özellikleriyle bilgiye ulaşmak daha kısa zaman alıyor, dersler daha interaktif bir şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Ders anlatanın ve ders dinleyenin hayatını kolaylaştıran akıllı kürsü ile dokunmatik ekranda çizim yapmak da mümkün. Ekranın düzeltme özelliği sayesinde çizim yaparken harcanan süreler de kısalmış oluyor.

Daha katılımcı, daha aktif ve daha verimli ders olanağı sunan akıllı kürsü uygulaması eğitim alanında büyük önem taşıyan yeniliklerden biri olarak değerlendiriliyor. Akıllı kürsülerde Windows 10 işletim sistemi kullanılıyor.

Akıllı Kürsü Sisteminin Getirdiği Kolaylıklar

Akıllı kürsü sistemi, sadece dokunmatik ekranı içinde barındıran bir bilgisayar sistemi olarak değil, aynı zamanda derslerin interaktif yapılmasını sağlayan yönetilebilir ses ve görüntü sistemi olacak biçimde tasarlandı. Bu sayede derslerin esnek biçimde işlenmesi amaçlandı.

Kadir Has Üniverstesi Öğretim Üyeleri derslerini kendi bilgisayarlarındaki ders materyallerinden öğrencilerine aktarabilecekleri gibi isterlerse bilgisayara ihtiyaç duymadan yanlarında bulunan flash bellek’teki power point sunumunu, pdf dosyasını, video ya da ses dosyasını da rahatça kullanabilecekler. Hatta, yanlarında bir bilgisayar ya da flash bellek bulunmasına da gerek olmadan, önceden dosyalarını yükledikleri bir ortak alana akıllı kürsü sistemindeki bilgisayar vasıtasıyla üniversite bilgisayar ağı üzerinden erişip eğitim materyallerini öğrencileri ile paylaşabilecek, bu sayede tamamen esnek bir biçimde dersi işleyebilecekler. Gerektiğinde kullanılabilecek bir mikrofon ve ses sistemi barındıran Akıllı kürsü sistemi, mevcut projeksiyon sistemi, mevcut akıllı tahta sistemi ve yeni eklenen dokunmatik panellerle tam uyumlu olacak biçimde tasarlandı.