Kadir Has Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Kadir Has Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılında 944 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen coşkulu bir tören ile diplomalarını aldılar.

Kadir Has Üniversitesi’nin mezuniyet törenine, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has: ‘Bilgi ve becerilerinizi, ülkemizin ve halkın yararına olacağına inandığınız her noktada kullanın’

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, “Gittikçe büyüyen Kadir Has Üniversitesi ailesinin üyeleri olarak sizleri uğurluyoruz. Ne mutlu bize ki sizler tüm insanlığa hizmet edeceksiniz.  Akla ve bilimsel düşünceye saygılı, hümanist, demokrasiye, kültürel değerlerimize, evrensel kurallara ve Atatürk ilkelerine bağlı Kadir Has’lılar olarak geleceği şekillendireceksiniz. Bilgi ve becerilerinizi, ülkemizin ve halkın yararına olacağına inandığınız her noktada kullanın. Kurucumuz Kadir Has Beyefendi öğrencilerimize ‘Onlar benim adımı tüm dünyaya duyuracak Beyaz Güvercinler’ diye hitap ederdi. Şimdi siz de Kadir Has’ın ‘Beyaz Güvercin’leri olarak kanatlanıyorsunuz. Konuşmamı sizin için tutacağım bir dilekle tamamlamak istiyorum: Umarım, tüm yaşamınızda hep ‘iyi yürekli’ insanlar olarak kalırsınız. Çünkü iyilik, aslında insanın yaşamı boyunca yanından ayırmaması gereken yegane panzehir” şeklinde konuştu.

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has: ‘Gücü ve güveni yüreklerinizde hissettiğinizde başarı sizin olacaktır’

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı’nın üniversitenin en büyük destekçisi olduğuna dikkat çekerek, “Merhum Kadir Has Beyefendi’nin en önemli vasiyeti vakfın çalışmalarının artarak devam etmesidir. Biz de, onun bu yüce vasiyetine uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz. Yaptırdığımız tesislerde, verdiğimiz burslarda, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız desteklerde, onun adını yaşatıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Kadir Has Üniversitesi bu felsefenin ışığında çağdaş eğitimin, sanatın, hem öz kültürümüzün hem de dünya değerlerinin tam merkezinde yer alıyor. Bugün, işte bu merkezde yetişen mezunlarımızı uğurluyoruz. Onlar, Türkiye’de ve tüm dünyada demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün gerçek teminatları olacaklar” dedi. “Türkiye’nin en seçkin ve prestijli üniversitelerinden biri olan Kadir Has Üniversitesi’nden diplomalarınızı alıyorsunuz. Bunun yanına özgüveni, yabancı dil becerilerini, girişimci ruhu ve özverili çalışmayı eklediğinizde, bu gücü ve güveni yüreklerinizde hissettiğinizde, değişime açık gençler olarak başarı sizin olacaktır” ifadelerini kullanan Has, mezunlara yollarının ve bahtlarının açık olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın: ‘Gerektiğinde risk almaktan ve hata yapmaktan korkmayın’

Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Üniversite denilince, çoğu kez akla öğrencilere meslek kazandırmaya yönelik bilgilerin aktarıldığı yüksek öğretim kurumları gelir. Oysa üniversite, bunun çok ötesinde görevleri olan, çok daha geniş işlevlere sahip bir eğitim-öğretim yuvasıdır. Hiçbir üniversite kendini, bugün artık basit bir internet taraması ile bulunabilecek bilgilerin mekanik şekilde öğrenciye aktarılması misyonu ile sınırlayamaz. Sınırlamaya kalkar ise, bizim anladığımız gerçek anlamında ‘üniversite’ olmaktan çıkar. Gerçek

üniversiteler, bu basit işlevin çok daha ötesinde, hayatın temeli olan bilginin üretildiği, değerlendirildiği, toplumsal gelişme, kültürel ilerleme ve ekonomik büyümenin gerçekleştirilmesi için ana itici güç olan, kaliteli ve kalifiye insan gücünün yetiştirildiği dinamik yapılardır. Eğer biz eğiticiler, yetiştirdiğimiz ve mezun ettiğimiz öğrenciler eliyle daha iyi bir dünya oluşturma misyonuna hizmet edemiyorsak, o zaman gerçek işlevimizi yerine getiremiyoruz demektir. Bugünün talepkâr ve hızla değişen dünyasında, üniversitelerin, eğitimin yanı sıra; akıl, beceri ve ahlak üçlemesinin dengeli bir karışımı ile değişimi yönetecek, yönlendirecek ve kontrol edecek mezunlar yetiştiriyor olmaları önemlidir. Bu çerçevede Kadir Has Üniversitesi’nin ülkemiz yüksek öğretim sisteminde özel bir yeri olduğuna inanıyorum. Sadece sunduğu eğitimin kalitesi ile değil, aynı zamanda duruşundaki vakar, temelindeki değerler, yapılanmasındaki özgüven ve mezunlarının nitelikleri ile de kendinden söz ettiren bir başarı hikayesi haline gelmiş olmasından, hepimiz ne kadar gurur duysak azdır” şeklinde konuştu.

Mezun olacak öğrencilere, kendilerine ve becerilerine güvenmeleri tavsiyesinde bulunan Aydın, “Başarıya giden yolda diplomalarınızın değeri kadar, temel olarak bu eğitim yuvasında aldığınız formasyonun, edindiğiniz değer ve becerilerin, nihayetinde de özgüvenin sizleri uzaklara taşıyacağından eminim. Kendinize ve becerilerinize güvenin. Olaylara daima geniş bir perspektiften bakın. Hep daha büyük hedefler ve farklılıkları arayın. Gerektiğinde risk almaktan ve hata yapmaktan korkmayın. Hatalar bazen en büyük gelişimlere kapı açar. Yeter ki, hatalardan ders almayı, doğru olanı yapmayı bilin. Ve nihayetinde, toplum önünde ve iş dünyasında başınız dik olsun” açıklamasında bulundu.

Öğrenciler İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu, üniversite birincisi Tuğçe Eruydaş ile birlikte yemin ettikten sonra keplerini havaya attı.