Prof. Dr. Erdal Panayırcı’ya IEEE ICC 2016 En İyi Makale Ödülü

Mühendilik Fakültesi,  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Panayırcı,  IEEE’nin telekomünikasyon  alanındaki en prestili konferansı olarak kabul edilen  International Conference on Communications (ICC)de En İyi Makale Ödülü almaya hak kazandı. Bu ödüle “Çok Girişli - Çok Çıkışlı Görünür Işıkla Haberleşme Sistemleri İçin Genelleştirilmiş LED İndis OFDM Modülasyonu” (Generalized LED Index Modulation Optical OFDM for MIMO Visible Light Communications Systems) başlıklı makalesi ile layık görüldü.

Yılda bir kez yapılan bu konferansa yaklaşık 3500 makale sunulmakta ve bunlardan yalnız 750 tanesi sözlü sunum için kabul edilmektedir. Kabul edilen bu makaleler arasından da, saygın araştırmacılardan oluşan bağımsız bir Seçim Kurulu, gerek makalenin  hakem puanlarını ve gerekse güncelliğini göz önüne alarak, En İyi Makaleyi belirlemektedir.

Prof. Dr. Erdal Panayırcı söz konusu makaleyi İTÜ’den Ertuğrul Başar, Özyeğin Üniversitesi'nden Murat Uysal  ve Edinburg Üniversitesi’nden Harald Haas ile yürütmüş olduğu ortak bilimsel araştırmalar sonucunda hazırlamıştır.