IHSC 2016 - Istanbul İnsani Güvenlik Konferansı

6. İstanbul İnsani Güvenlik Konferansı, Coventry Üniversitesi Güven, Barış ve Sosyal İlişkiler Merkezi (CTPSR), Birleşmiş Milletler İnsani Güvenlik Birimi ve ev sahibi Kadir Has Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlendi.

Konunun oldukça ön plana çıkarıldığı küresel gündem nedeniyle bu yılki İstanbul İnsani Güvenlik Konferansı yerinden edilme ve insani güvenlik üzerinde odaklanacaktır. Bugün dünya üzerinde 60 milyon civarında yerinden edilmiş insan bulunmaktadır. Yerinden edilme yeni karşılaştığımız bir durum değildir ancak İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bu sayının bu kadar yükselmiş olması meselenin önemine işaret etmektedir. Dünya üzerindeki bir çok çatışmanın yanı sıra Suriye’deki savaşın ve bu savaşın Orta Doğu’ya taşmasının özellikle üzerinde durulması gerekmektedir. Zira bu yeni gelişmeler sadece komşu ülkeleri değil Avrupa dahil tüm kıtaları etkilemekte olan 10 milyondan fazla yerinden edilmiş insan ve mülteci krizini doğurmuş ve bu krizlerin etki alanını oldukça genişletmiştir.

Konferans 6 tema etrafında düzenlenmiştir:

• Yerel Bütünleşme ve Güven İnşası

• Ters Göç

• İnsani Yardım

• Mülteci Kampları

• Dünyada mülteci krizlerine yönelik çözümler

• Ulusötecilik ve Çatışma

Konferans hakkında daha fazla bilgi için http://www.istanbulhumansecurity.org/

adresini ziyaret edebilirsiniz.

Konferansı #IHSC2016’den takip edebilirsiniz.