Ali Artun tarafından gerçekleştirilecek olan

Ali Artun tarafından gerçekleştirilecek olan "Modernliğin Parçalanması ve Çağdaş Sanat" konuşması Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde Conversations seminerleri kapsamında 16 Nisan 2015 saat 16.00’da Ali Artun tarafından gerçekleştirilecek olan "Modernliğin Parçalanması ve Çağdaş Sanat" başlıklı konuşmaya katılımlarınızı bekliyoruz.  Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen konuşma Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü C Blok Amfi’de gerçekleşecektir.

Etkinlik dili Türkçedir.

Please join us on 16 April 2015 at 16.00 for the upcoming talk of the Conversations series "Fragmentation of Modernism and Contemporary Art" by Ali Artun. The talk will be held at Block C Amphi, Kadir Has University – Cibali Campus. This seminar is organized in collaboration with the Faculty of Art and Design.

The Language of the event is Turkish.

"Modernliğin Parçalanması ve Çağdaş Sanat"

Özet Birçok düşünür zamanımızda bir çağ dönüşümü yaşandığı konusunda aynı düşüncededir. Rönesans'la uyanan modernlik artık parçalanmaktadır. 1970'lerde küreselleşmeyle birlikte başlayan bu büyük dönüşümün ekonomi, siyaset ve teknoloji alanındaki belirtileri bu konuda gayet açıktır. Günümüzde moderliğin yerini alan "çağdaşlık", en çarpıcı olarak sanat ve mimarlıkla ilgili praksiste kendini göstermektedir. Biyografi Ali Artun 1972’de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mimarlar Odası’nda bilim ve teknoloji konuları ile mimar ve mühendislerin toplumsal konumları üzerine araştırmalar yürüttü, çeşitli makalelerin yanı sıra Fordizmin ve Mühendisin Dönüşümü adlı kitabı yazdı. 1980’den sonra Ankara Çağdaş Sahne Kültür Merkezi’ni yönetti ve burada sanat tarihi, edebiyat ve müzikle ilgili etkinlikler düzenledi. 1984’te Galeri Nev’i kurdu. Bu zamandan başlayarak Galeri’nin Ankara’daki sergilerini düzenledi ve yüzü aşkın Galeri Nev yayınının editörlüğünü yaptı. Galeri sergilerinden başka, Ankara’da Cobra ve 1950-2000, Kopenhag’da Ben Bir Başkası, İstanbul’da Mübin Orhon-Sainsbury Koleksiyonu sergilerini hazırladı. Sanart’ın kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Halen, kültürel eleştiri alanında eserlerin derlendiği “Sanathayat” dizisini yönetiyor ve İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Programı’nda “Sanat ve İktidar” dersini veriyor. Ekim 2011 tarihinde internette yayına başlayan e-skop sanat ve eleştiri dergisinin kurucusu ve editörü. Son yayınlanan kitapları: Modernliğin Sınırında (2006), Müze ve Modernlik (2006), Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi: Estetik Modernizmin Tasfiyesi (2011).