2016 Mezuniyet Töreni Duyurusu

2016 MEZUNİYET TÖRENİ DUYURUSU

Tarih: 25 Haziran 2016 Cumartesi, saat 14:00
Yer: Volkswagen Arena
Törene 2015-2016 akademik yılı içerisinde mezun olabilecek öğrenciler katılabileceklerdir.

Not:
Mezuniyet Töreni Davetiyelerinizi 25 Mayıs 2016 Çarşamba gününden itibaren fakülte / yüksekokul / enstitü sekreterliğinizden imza karşılığı alabilirsiniz.

MEZUNİYET SÜRECİ İNFOGRAFİSİ

Sevgili Mezun/Mezun Adaylarımız,
25 Haziran 2016 tarihinde yapılacak Mezuniyet Töreni öncesinde cübbe ve kep dağıtımı törene katılma şartını sağlayan mezun ve mezun adayları için 6-20 Haziran 2016 tarihleri arasında, bütünleme sonrasında bu şartı sağlayan öğrencilerimiz için ise 15-20 Haziran 2016 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, B Blok Haliç Salonu’nda haftaiçi 09.30-17.30 saatleri arasında yapılacaktır.
Cübbe ve kep alabilmek için aşağıdaki hesap numarasına 75 TL depozito yatırılması (Ödeme yaparken açıklama kısmına isim- soyisim- cep telefonu ve “cübbe-kep depozito bedeli” yazılması gerekmektedir.) ve bankadan alınan dekont ile cübbe ve kep dağıtım alanına gelinmesi önemle rica olunur.

AKBANK T.A.Ş.
BALAT  ŞUBESİ
ŞUBE KODU (993)
HESAP NO. : 38843
IBAN NO. : TR87 0004 6009 9388 8000 0388 43

Tören sonrası, cübbe ve keplerinizi tören alanında veya daha sonra Üniversitede Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edebilirsiniz. Teslim sonrasında tarafınıza verilecek makbuz ile Cibali Kampüsü’ndeki Mali İşler Daire Başkanlığı’ndan depozitonuzu geri alabilir ya da makbuzu alırken vereceğiniz hesap numarasına iadesini isteyebilirsiniz.
Tören alanında cübbe ve kep dağıtımı kesinlikle yapılmayacak ve 30 Eylül 2016 tarihinden sonra cübbe ve kep iadesi kabul edilmeyecektir.

PROGRAM

• Tüm öğrencilerin en geç saat 12.30’da tören alanında hazır bulunmaları gerekmektedir. Geç gelen öğrenci gelmemiş var sayılacağı için sahnede adı okunmayacaktır.
  • Tüm öğrenci ailelerimizin en geç saat 13.30 da tören alanında hazır bulunmaları önemle rica olunur.
  • Tüm öğrenci ailelerimize, Tören alanındaki oturma alanlarının sınırlı olması nedeniyle katılımlarının  en fazla 5 kişi olabileceği hususunu önemle hatırlatmak isteriz.

Mezuniyet Töreni, Tören Akışı

• Volkswagen Arena girişleri ÖĞRENCi Girişi ve AİLE Girişi olarak ayrılacaktır. Öğrenci kendisine ayrılan girişten girip, yönlendirmeleri takip ederek, sahne arkasındaki toplanma alanına gidecek ve kendi fakülte / yüksekokul / enstitü için ayrılan kısımda bulunan Araştırma Görevlileri’ne geldiğini bildirecektir.
  • Araştırma Görevlileri’nin elindeki listede adını kontrol ettirerek işaretletecek ve adının yazılı olduğu etiketi alarak, cübbesinin sol üst tarafına yaka altına gelecek şekilde yapıştıracaktır.
  • Adını ilgili Araştırma Görevlisi’ne işaretleten ve etiketini alan öğrenci toplanma alanından kesinlikle ayrılmayacaktır.
  • Her Bölüm kendi içinde alfabetik soyadı sırasına göre ve iki kişi yan yana olmak üzere arka arkaya sıralanacaklardır. Bu esnada sıralamanın yapılacağı alandan ayrılınmaması gereği bir kez daha önemle hatırlatılır. (Araştırma Görevlisi Hocalarınızı dikkate alınız.)
  • Her fakülte / yüksekokul /ensitütü’nün alana girişi esnasında; en önde, elinde ilgili fakülte / yüksekokul /ensitütü’nün adını taşıyan bir pankart bulunan görevli, onun arkasında ilgili Fakülte / Yüksekokul’un Öğretim Elemanları ve en arkada da Bölümlerine göre ve alfabetik soyadı sıralamasına göre iki sıra halinde dizilmiş öğrenciler bulunacaktır.
  • Tören Alanı’na sahnenin her iki yanında bulunan kapılardan aynı anda müzik eşliğinde giriş yapan Öğretim Elemanları ve Bölümleri’ne göre ve alfabetik soyadı sırasına göre iki sıra halinde dizilen Öğrenciler önlerinde yürüyen görevli öğrencinin taşıdığı pankartı dikkate alarak ve onu takip ederek yürüyecek, ailelerini selamlayacak ve Tören Alanı’nda kendilerine ayrılan bloktaki sandalyelere oturacaklardır.
  • İlk önce ilgili Fakülte / Yüksekokul’un hocaları, arkalarına da aynı Fakülte / Yüksekokul’un öğrencileri Bölümleri’ne göre ve soyadı alfabetik sırasına göre oturacaklardır.
  • Tören başladıktan sonra öğrenciler oturdukları sıraya göre sahneye çıkıp, kendi fakülte dekanlarından belgelerini alacaklardır. Her öğrenci çıktığı merdivenin karşısında yer alan merdivenden inip, yerine oturacaktır.

KEP ATMA

• Sahneye çıkıp, belgesini alan her öğrenci çıktığı merdivenin karşısında yer alan merdivenden inip, yerine oturacaktır.
  • Tören bitimi ile kürsüden yemin okunacak ve yemin metninin bitmesi ile kepler tören alanında tüm mezunlarla birlikte atılacaktır.

Not:
Kep atma coşkusunu yaşayabilmeniz için sahneden inen herkesin tekrar yerine oturması önemle rica olunur

Program:
14:00- Törenin Başlaması- Saygı Duruşu- İstiklal Marşı
14.05- Mütevvelli Heyeti Başkanı Nuri Has’ın konuşması
14.10- Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has’ın konuşması
14.15- Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın Konuşması
Üniversite 1.2.3 lerine ödüllerinin verilmesi ve üniversite 1.sinin Konuşması
Müzik Dinletisi
2015-2016 Yılı Mezuniyet Belgelerinin Verilmesi
KEP ATMA

ULAŞIM

Volkswagen Arena: Huzur Mah. Maslak Ayazağa Caddesi No:4A 34396 Sarıyer / İstanbul
ARAÇ İLE;
Maslak'ta konumlanan UNIQ ISTANBUL kompleksi içerisinde yer alan Volkswagen Arena'ya D100, TEM, Büyükdere Caddesi ve Kağıthane Cendere Yolu olmak üzere toplam dört güzergahtan ulaşım imkanı bulunuyor.
METRO İLE;
M2 Yenikapı - Hacıosman hattı - İTÜ Ayazağa Durağı 'Plazalar' çıkışından 10 dakikalık bir yürüyüşle Volkswagen Arena'ya ulaşabilirsiniz.
MİNİBÜS İLE
Beşiktaş - Ayazağa minibüslerini kullanarak kolaylıkla Volkswagen Arena'ya ulaşabilirsiniz.
OTOBÜS İLE
İETT'nin aşağıdaki hatlı otobüslerinin Tuğla Fabrikası Durağı'nda inerek Volkswagen Arena'ya ulaşabilirsiniz.
41C: Ayazağa Köyü - Sarıyer Hattı
41E: Ayazağa Köyü - Kabataş Hattı