Kadir Has’ta Mezuniyet Coşkusu

Kadir Has Üniversitesi 2014-2015 öğretim yılında 895 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen coşkulu bir tören ile diplomalarını aldılar.

Kadir Has Üniversitesi’nin mezuniyet törenine, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, konuşmasında üniversite sonrasında başarılı olmanın altın anahtarının etik kurallara uymak olduğuna dikkat çekerek, “Üniversiteler bilimin ışığında nesiller yetiştirir. Mesleki ve hayati beceriler kazandırır. Sosyal sorumluluk bilinci aşılar ve böylece toplumsal refahın en sağlam dayanaklarından birini oluşturur. Toplumsal refah sadece büyük ekonomik kaynaklar ve bunları yönetebilecek yetişmiş bireylerin varlığı ile değil, etik ve ahlaki kurallara olan bağlılıkla sağlanır. İşte zincirin bir diğer önemli halkası da burada devreye girer; etik olmak. Üniversite sonrasında başarının altın anahtarı etik kurallara uymaktan geçer. Etik olunca aynı zamanda adil olacaksınız, haksızlık yapmadan da başarılı olunacağını bileceksiniz. Sizleri büyük bir mutlulukla geleceğe uğurluyorum” dedi.

Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, “Kadir Has Üniversitesi ailesi, yeni mezunlarımızla genişliyor. İş hayatında başarılı olmak için günün koşullarına adapte olun. Değişime açık olun. Dünyanın her neresinde olursanız olun bu vatanın evlatları olmaktan gurur duyun. Kurucumuz Kadir Has Beyefendi öğrencilerimize ‘Beyaz Güvercinler’ diye hitap ederdi. Şimdi ‘Beyaz Güvercin’lerin kanat çırpışlarına tanık oluyorsunuz” diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDE GEÇERLİ EĞİTİM VERİYORUZ

Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Bu topraklardan kazandıklarını yine bu topraklarda yaşayanların hizmetine sunmayı en onurlu görev olarak kabul etmiş kıymetli hayırsever rahmetli Kadir Has beyefendinin en önemli eseri olarak gördüğü üniversitemizin kuruluşundan bu yana 18 yıl geçti. Bu 18 yılda 9.000’in üzerinde mezun verdik. Bugün burada diplomalarını alacak yeni mezunlarımız ile bu sayı 10.000’i aşacak. Mezunlarımızın sayısı elbette bizler için gurur verici bir unsur; ancak bizler mezunlarımızın sayısı kadar, niteliklerinin de artmasına özel önem veriyoruz. Bu çerçevede, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışıyla, akademik ve idari kadromuzu güçlendiriyor; ders programlarımızı çağın ihtiyaçlarına göre sürekli yeniliyor; uluslararası işbirliği çalışmalarımızla öğrencilerimize farklı ülkelerde eğitim olanakları sunuyor; sektörel işbirlikleri yoluyla öğrencilerimizi daha üniversite sıralarındayken iş hayatıyla tanıştırıyoruz. Böylece sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde çalışabilecek mezunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.