Kadir Has Üniversitesi Yeni Akademik Yılın Açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Katılımıyla Gerçekleştirdi

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nuri Has’ın Konuşması

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has’ın Konuşması

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aydın'ın Konuşması

2010-2011 Akademik Yılı Açılış Töreni Videosu

2010 – 2011 eğitim ve öğretim yılına kadrosuna eklediği birbirinden değerli akademisyenler ile çok daha güçlü başlayan Kadir Has Üniversitesi, yeni akademik yılın açılışını Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül’ün onurlandırdığı açılış töreni ile gerçekleştirdi.

"Türkiye'nin Geleceği Yakalaması Üniversiteler ve Bilgiyle Olacaktır"

08 Ekim 2010 Cuma günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen törende Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has merhum Kadir Has’ın, hayatının her döneminde sahip olduğu vizyon ile eğitime büyük destek verdiğini ve şimdi de kendi misyonlarının bugüne kadar yapılmış başarılı projeleri geliştirmek olduğunu söyledi. Nuri Has Kadir Has Üniversitesi’nin kar amacı gütmeyen bir mali yapısının olduğunu ve ayrıca güçlü mali yapıları sayesinde hiçbir kişi ya da kuruma finansal olarak bağlı olmadıklarının altını çizdi. Nuri Has kısa zaman içinde KHÜ Selimpaşa kampüsünde kurulacak olan Teknopark projesi ile dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ise yapmış olduğu konuşmada Kadir Has Vakfı olarak bugün sadece Kayseri ve İstanbul’da değil Türkiye’nin birçok farklı ilinde eğitimin her kademesine destek olduklarından ve merhum Kadir Has’ın kendilerine emanet etmiş olduğu tüm projeleri büyütüp geliştirmek için hiç ara vermeden çalıştıklarını belirterek Kadir Has Vakfı’nın tüm gücüyle eğitime ülke çapında destek vermeye devam edeceği söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi’nin 14. Akademik yılına kurulduğu ilk gün sahip olduğu aynı heyecanla başladığını, hedeflerinin ise küresel istihdam talebine uygun ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kaliteli eğitim alarak yetişmiş insana olan ihtiyacı karşılamak olduğunu belirtti.          Kadir Has Üniversitesi’nin büyük bir vizyon, hizmet aşkı ve hayalin sonucunda kurulduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, bugün merhum Kadir Has’ın en büyük hayali olan ve adını taşıyan üniversitesinin, dünya’nın saygın üniversiteleri arasında yer alabilmesinin en büyük hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz akademik yılda yaptıkları çalışmalarla ödüle layık görülen başarılı akademisyen ve öğrencilerin de ödüllerini aldığı törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül ise kuruluşundan bugüne yakından takip ettiği Kadir Has Üniversitesi’nin bugün vakıf üniversiteleri arasında farklı bir yere sahip olduğunu ve kendisini bir mensubu olarak gördüğü Kadir Has Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılış töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah Gül ayrıca Türkiye’de bulunan üniversitelerin uluslararası alanda bilimsel gündemi belirleyecek seviyeye gelmeleri gerektiğini ve gelecek yıllarda oluşacak güçlü Türkiye için bilim ve teknoloji üretecek Türk üniversitelerinin lokomotif olacağını ve bu konuda kendilerine büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Sn. Gül, eski Cibali Tütün Fabrikası olan Kadir Has Üniversitesi’ni ve içerisinde 16’ıncı yüzyıldan kalma Osmanlı Hamamı ve 11’inci yüzyıldan kalma su sarnıcı bulunan Rezan Has Müzesi’ni gezdi. Kantinde bulunan öğrencilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kurulduğu günden bugüne eğitim alanına katkıları ve gerçekleştirdiği ilklerle ön plana çıkan Kadir Has Üniversitesi, yeni eğitim – öğretim yılında da, kendi alanlarında önemli yerlere sahip olan Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Prof. Dr. Bülent Çaplı, Dr. Ercan Kumcu, Dr. Mahfi Eğilmez, Prof. Dr. Osman Zaim, Öğretim Görevlisi Soli Özel, Doç. Dr. Mitat Çelikpala, Doç. Dr. Serhat Güvenç, Yrd. Doç. Dr. Dimitrios Triantaphyllou, Yrd. Doç. Dr. Sabri Öncü, Yrd. Doç. Dr. Hazer İnaltekin, Yrd. Doç. Dr. Maria Battara, Öğretim Görevlisi Özlem Özhabeş, Dr. Birgit Oberer, Prof. Dr. Asker Kartarı ve Yrd. Doç. Dr. A. Esra Özcan gibi birbirinden değerli ve başarılı isimler ile öğrencilerini buluşturmanın heyecanını yaşıyor.