Khas Tiyatro Bölümü Öğrencileri Schaubühne Berlin’e Davet Edildi

18 Ocak 2016 - Pazartesi
Khas Tiyatro Bölümü Öğrencileri Schaubühne Berlin’e Davet Edildi

Khas Tiyatro Bölümü öğrencileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çetin Sarıkartal eşliğinde Schaubühne Berlin’e davet edildi.

Ünlü Berlin tiyatrosu Schaubühne Berlin’in ev sahipliği yaptığı F.I.N.D.plus Festivali (Festival of International New Drama) kapsamında, 6 yıldır Almanya, Fransa ve seçilen üçüncü bir ülkeden davet edilen yetenekli öğrencilerle atölye çalışmaları yapılmaktadır. 2016 yılında üçüncü ülke olarak Türkiye seçilmiş, Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin tiyatro ve oyunculuk bölümleri arasından Kadir Has Üniveristesi Tiyatro Bölümüne, festivale katılım için çağrıda bulunulmuştur.

08-18.04.2016 tarihleri arasında 6. sı düzenlenecek olan festivalde, Almanya’dan Ernst.Busch Academy ile UDK (University of Fine Arts) Berlin’den 20 öğrenci, Consérvatoire Paris’ten 16 öğrenci ve Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünün seçtiği14 bölüm öğrencisi Tiyatro Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çetin Sarıkartal’ın başkanlığında yol, konaklama ve gündelik giderleri organizasyon tarafından karşılanmak üzere davet edildi.. Ayrıca New York Tisch School of Art‘dan 16 öğrenci de masrafları kendi kurumları tarafından karşılanarak atölyelere katılacaktır. Öğrencilerimiz 10 gün boyunca dünyaca tanınmış eğitmen, yönetmen ve tasarımcıların yürüteceği 5 ayrı atölyeye katılacaklar ve her akşam festival kapsamındaki bir oyunu ücretsiz izleyeceklerdir.