Güzel Sanatlar Fakültesi 29 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Design Week ( IDW ) etkinliğinde yer aldı

İstanbul Design Week (IDW) kapsamında ürün tasarımı, grafik tasarım, interaktif / multimedya tasarım, moda tasarımı gibi alanlarda çalışan bağımsız genç tasarımcıların ürünleri “İstanbul Independent” başlığı altında sergilendi. Tasarıma dair dünyaca ünlü isimlerin deneyimlerini paylaşabilecekleri seminer, panel ve konferans organizasyonlarında, kent ve sektör bazında tasarımın etkisini artırmaya yönelik fikir alışverişlerinde bulunuldu. Tasarımın etkilerinin tartışıldığı ortamda tasarım öğrencilerine yönelik canlı atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Güncel tasarım konularının işlendiği atölye çalışmalarında, genç tasarımcılar ve öğrenciler, tanınmış tasarımcıların önderliğinde yaratıcı tasarım fikirlerinin peşinden koşan birer paydaş olmaya çalıştılar. ‘2010 Uçan İstanbul Taxisi’ başlıklı tasarım atölyesinde Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz Emirhan Dereli ve Açelya Altıntaş’ın katılımcı olarak yer aldığı ekip birinciliğe layık görüldü.

Fakültemiz öğrencileri Anadolu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi,  Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Virginia Tech.Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve yurtdışından davet edilen tasarım öğrencileri ile ortak bir platformda buluşma imkanı buldular.

Profesyonel tasarımcıların izleyicilerle buluştuğu ve yeni tasarımlarını sunduğu bu etkinliğe fakültemiz, öğrenci projeleri ve fakülte etkinliklerinin yer aldığı afişlerle katıldı.