Kadir Has Üniversitesi’nden Çin Açılımı

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Çin Halk Cumhuriyeti’nde üniversitelerle temaslarda bulundu. Pekin ve Şanghay’daki seçkin üniversitelerin ziyaret edildiği bu temaslarda birçok alanda işbirliği kararları alındı.

MEVCUT İLİŞKİLER GELİŞTİRİLECEK

Halen Çin’in Renmin University of China (RUC), Jilin University, Ningbo University, Southwest Jiaotong University, Zhejiang Gongshang University ve Hong Kong University of Science and Technology ile imzalanmış işbirliği anlaşmaları bulunan Kadir Has Üniversitesi’nin Çin temasları sonucunda, RUC ve Kadir Has Üniversitesi arasındaki öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ve diğer alanlardaki işbirliğinin derinleştirilmesi kararı alındı.

Hangzhou şehrindeki Zhejiang Gongshang Universitesi (ZGSU) Rektörü ve heyeti ile gerçekleştirilen toplantılarda ortaklaşa yürütülen yaz değişim ve öğretim üyesi programlarına ek olarak, çeşitli ortak programların geliştirilmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.

Rektör Prof. Dr. Aydın ayrıca ZGSU Üniversitesi öğrencilerine Türkiye'de lisansüstü eğitim konusunda bir seminer vererek, Üniversite ile yürütülen ortak programlar çerçevesinde orada bulunan KHAS öğrencileri ile bir araya geldi.

“YENİ ANLAŞMALAR İMZALANABİLİR”

Çin temasları hakkında konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Çin’le her alanda tarihten gelen kuvvetli bağlarımız var. Bu bağlar sayesinde Çinli dostlarımız bizi son derece sıcak karşıladılar. Bu temaslarımız sırasında daha önce işbirliği anlaşmaları imzaladığımız üniversiteler haricinde Fudan Üniversitesi, Central University of Finance and Economics gibi Çin’in dünyaca ünlü üniversiteleriyle de görüşme imkanı bulduk. Bu üniversitelerle de yakın zamanda genel işbirliği ve öğrenci değişim anlaşması imzalayacağımızı umuyorum. Bundan başka Pekin Büyükelçimiz Sayın Ali Murat Ersoy ve Şanghay Başkonsolosu Sayın Özcan Şahin’i de ziyaret ederek temaslarımız hakkında bilgi verdik” dedi.