Kadir Has Üniversitesi IEEE Uluslararası Telekomünikasyon Sempozyumuna (IEEE PIMRC 2010) Ev Sahipliği Yaptı

21st Annual IEEE International Symposium on Personel Indoor, Mobile and Radio  Communications (IEEE PIMRC 2010),  Kadir Has Üniversitesi  ve IEEE  kuruluşunun ortak sponsorluğu altında 26-29 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul, Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde başarı ile gerçekleşmiştir.  Sempozyumun açılışı Kadir Has Üniversitesinde yapılmış ve bunu izleyen  teknik oturum, çalıştay ve  paneller de  65 ülkeden 1000 civarında akademisyen,  mühendis ve telekomüniksayonun ileri gelen şirket yöneticileri 4G ve ötesini tartışmıştır. Sempzyumun açılış konuşmasını TÜRKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv yapmış ve telekomüniksyon dalında dünyaca ünlü Princeton Üniversitesinden Prof. Dr. Vince  Poor ve Georgia Teknoloji Enstitüsünden  Prof. Dr. Ian Akyildiz da sempozyumun keynote konuşmacıları olarak mobil teknolojileri, yeni nesil iletişim tekniklerini  ve bunların geleceğe yönelik gelişmeleriyle ilgili çok ilginç  bilgiler ve mesajlar vermişlerdir.

IEEE, ana merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan ve elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendislikleri alanlarında  hizmet veren  uluslararasıı enbüyük bilimsel ve teknik ticari olmayan bir kuruluş olup dünyada bir milyonu aşkın üyesi bulunmaktadır

Bu konferansın 2010 yılında Istanbul’da yapılması için oluşturulan ve Kadir Has Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektronik Mühendislği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Panayırcı’nın da içinde bulunduğu Organizasyon Komitesi, Türkiye’deki özellikle bütün Telekomüniksayon kuruluşlarının yakın desteklerini içeren kapsamlı bir sunuş dosyası ile IEEE kuruluşuna başvurmuş ve 2008 yılının Eylül ayında yapılan IEEE toplantısında  ön elemeler sonunda finale kalmış iki ülke, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, arasından bu konferansın  IEEE ve Kadir Has Üniversitesi ortak sponsorluğu ile 2010 yılında Istanbul’da yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Bu çapta büyük bir organizasyonun  aksamadan yürütülebilmesi için büyük bir çaba içine girilmiş, TURKCELL sempozyumun ana sponsoruluğunu  üstlenmiş ve Fransa’dan ALCATEL-LUCENT, İngiltereden VODAFON, Amerika Birleşik Devletlerinden QUALCOMM ve INTEL, Çin’den HUAWEI ve Türkiye’den KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’nin aynı sıra, TÜRKTELEKOM, ASELSAN, ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ve TÜBİTAK sempozyuma sponsor olmuşlardır.

Telekomünikasyon ve Enformasyon teknolojileri  dünyada en hızlı gelişen ve şu anda  en büyük endüstri dallarından birisini oluşturmaktadır. Ülkemizde de bu konularda özellikle son 15 yılda büyük atılımlar yapılmış ve ülkemizdeki telekomünikasyon alt yapısında gerçekten büyük gelişmeler ve yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda İstanbulda başarı ile  gerçekleştirilmiş  olan PIMRC-2010 sempozyumunun, gerek akademik ve bilimsel açıdan, gerek Türkiye’deki tüm telekomünikasyon ve enformasyon teknolojileriyle uğraşan endüstri kuruluşları için ve gerekse Kadir Has Üniversitesi ve Ülkemizin uluslararası alanda tanıtımı açısından büyük yararlar sağladığı şüphesizdir.