Uluslararası Hukuk Forumları'na Prof. Yakın Ertürk Konuk Oldu

Kadir Has Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği Uluslararası Hukuk Forumları serisine 8 Aralık Salı günü Prof. Yakın Ertürk konuk oldu.

Sosyoloji profesörü ve 2013 yılında Ankara'da kurulan İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Kurucu Başkanı olan Prof. Ertürk, "Kadın, Barış ve Güvenlik: Fırsatlar ve Zorluklar" başlıklı seminer verdi.

***

Yakın Ertürk, a professor of sociology, was a faculty member at Middle East Technical University in Ankara, Turkey (Sept.1986 – Oct 2010). She also worked for various national and international agencies on rural development projects (1986-2003); held international positions, including: Director of International Research and Training Institute for the Advancement of Women (INSTRAW) - Santo Domingo, Dominican Republic (Oct.1997- Feb.1999); Director of Division for the Advancement of Women (DAW) - UN Headquarters, New York (March 1999 – Oct. 2001); UN Special Rapporteur on Violence against Women (SRVAW) (2003-2006); member of Independent International Commission of Inquiry for Kyrgyzstan (Oct. 2010-April 2011); member of Independent Commission of Inquiry for Syrian (Sept. 2011 – March 2012); member of European Council, Committee for the Prevention of Torture (CPT) (2009-2013). She is the founding and current member of the board of asylum and migration research center (IGAM) in Ankara (2013).