İnsan Hakları Günü Söyleşisi

10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edilmiştir. Evrensel Bildirge, Birleşmiş Milletler'e üye her ülkenin benimsediği ilkeleri içermektedir. 1948 yılından beri 10 Aralık iş bu nedenle tüm dünyada İnsan hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi de bu anlamlı günde Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nde görevli hukukçu Dr. Atilla Nalbant ile insan hakları söyleşisi düzenliyor. Dr. Nalbant ile Türkiye'den Strazburg'a uzanan uluslararası kariyerini, Türkiye'nin Strazburg Mahkemesi önündeki görünümünü ve son olarak da yakın tarihte gerçekleşen Paris saldırıları sonrası Avrupa kıtasında insan haklarının güncel sorunlarını konuşuyor olacağız.