#Prtalks’a Siyasal İletişimci İlyas Başsoy Konuk Oldu

Siyasal iletişim alanındaki yazıları ve son 10 yılın seçimlerinde yapılan kampanyalardaki imzasıyla tanınan Ateş İlyas Başsoy KHAS #prtalks’a konuk oldu. “AKP Neden Kazanır? CHP Neden Kaybeder?” kitabı ile büyük ilgi görmüş olan ve Türkiyeli seçmenin davranışları üzerine akıl yürütmeleriyle de ünlü olan Başsoy, 1 Kasım Genel Seçimleri’ni ve partilerin siyasal iletişim karnelerini değerlendirdi.

Tarih: 26 Ekim 2015 | Saat: 14:00 | Yer: B-401

İlyas Başsoy Kimdir?

1971 Bursa doğumlu, okur ve yazar. Bursa Erkek Lisesi, Kayseri Fen Lisesi ve İktisat Fakültesi'nde öğrenim gördü. 1983 yılından beri yazılarından telif alıyor, 1985 yılından beri gazetelerde çalışıyor.

Mizah dergileriyle başlayan yazarlık serüveni, edebiyat ve sanat dergileriyle devam etti. Üniversiteye başladığından beri reklam dünyasının içinde ama kendini "reklamcı" diye tanımlamıyor, çünkü "reklamcı"lığın bir "kimlik" değil, bir "giysi" olduğuna inanıyor. Başsoy "Reklamcı Nedir? Nasıl Reklamcı Olunur?" isimli deneysel "kitabımsı"sında okurlara bu ayrımı anlatıyor.

"ÖSS Matematikte 20 Soru Garanti" isimli kitabında üniversiteye hazırlanan öğrencilerin şartlandırılması ve matematik kavrayışlarının hatalarını ele aldı. Yayınlandığı dönemde çok ses getiren bu matematik kitabı, halen bazı akademisyenler ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler tarafından referans kitap olarak görülmekte.

2011 yılında çıkan "AKP Neden Kazanır? CHP Neden Kaybeder?" kitabı ile Türkiye'de AKP dışında hiçbir partinin doğru algı yönetimi yapmadığını, bu nedenle kaybettiklerini ve böyle devam ederlerse sonsuza dek kaybedeceklerini anlattı. Ateşli Kitaplar adını verdiği mini kitaplar dizisiyle, yirmi yıldır yazdığı tüm deneme, öykü, masal ve aforizmalarını bir araya getiriyor.

Ateş İlyas Başsoy ulusal ve uluslararası çok sayıda ödül kazandı. Türkiye Zeka Vakfı Genel Kurul üyesidir.