Galatasaray Basketbol Takımı Minik Basketbol Severlerden Başarı İçin Bilimsel Taktikler Aldı

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (KHAS-YAŞAM), Çocuk Akademisi çocuklarımız için hazırladığı eğlenceli, öğretici ve merak uyandıran atölye çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Yaşları 6-12 arasında olan çocukların bilimsel becerilerinin gelişimine eğlenerek öğrenme ve sorgulamaya dayalı bilimsel metodlar kullanılarak destek vermeyi amaçlayan KHAS-YAŞAM Çocuk Akademisi, minik basketbol tutkunları ile Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın keyifli buluşmasına ev sahipliği yaptı.

KHAS-YAŞAM Çocuk Akademisi Programları çerçevesinde gerçekleşen etkinliğe katılan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik ekibi minikler ile koyu bir sohbet gerçekleştirirken aynı zamanda basketbolun boyutları sadece 28 metre x 15 metre olan bir sahada oynanan bir oyundan çok daha fazlası olduğuna dair bilgileri birbirleriyle paylaştılar.

Minik basketbol severler basketbolcu abileri ile sahada başarılı olabilmeleri için, topun 45 derecelik bir açı ile saatte 32 km’lik bir hızla elden çıkartıldığı takdirde, maksimum 5.25 m. yüksekliğe çıkacağı ve toplamda 6.25 m. mesafe gitmesi durumunda 3 sayı olabileceği gibi birçok keyifli bilimsel bilgi ve taktiği paylaştılar.

Buluşma sırasında ayrıca Mad Science eğitimcileri ile keyifli bir 15 dakika geçiren küçükler, maddenin halleriyle ilgili keyifli deneyler yaptılar.

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (KHAS-YAŞAM) Çocuk Akademisi, 2010-11 Akademik yılın ilk sömestrsinde Mad Science NASA Geleceğin Uzak Kâşifleri Akademisi, Fen Bilimleri Akademisi, Çılgın Kimya Akademisi ve Gizli Ajanlar Akademisi programları düzenlemektedir.