2010 - 2011 Akademik Yılı Uyum Günleri Yapıldı

2010 - 2011 AKADEMİK YILI UYUM GÜNLERİ YAPILDI

Kadir Has Üniversitesi’ni tercih eden yeni öğrencilere rehberlik etmek amacıyla hazırlanan 2010-2011 Akademik Yılı Uyum Günleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın açılış konuşması ile başladı. Öğrencilerin genel hatları ile Üniversiteyi tanımaları, eğitimlerinin ilk gününden başlayarak gerek akademik anlamda, gerekse sosyal, kültürel ve sportif gelişimleri anlamında istek ve tercihlerini yönlendirmeleri açısından büyük önem taşıyan Uyum Günleri, 2 gün sürdü.

Uyum Günleri’nin açılışında esprili bir dille yeni öğrencilerini karşılayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, konuşmasında öğrencilere genel anlamda üniversite hayatını ve kendi hayat tecrübelerinden çıkardığı anektodları aktardı. Rektör Aydın, 1 buçuk milyon kişi arasından sıyrılarak, Türkiye’nin iyi üniversitelerinden birine girmeyi başarmış öğrencileri kutlayarak, Üniversite olarak öğrencilerden soru sormalarını, düşünmelerini, itiraz etmelerini beklediklerini kaydetti. Üniversitenin sadece öğrencinin kafasına bilgilerin doldurulduğu bir kurum olmadığını belirten Prof. Dr. Mustafa Aydın şöyle devam etti: “Buradan herkes bir şekilde mezun olur. Asıl amaç burada hayat tarzınızı şekillendirmek, kişiliğinizi değiştirecek kazanımlar sağlamak, sosyal hayatınızı geliştirmek ve fikirlerinizi bir temele oturtmak olmalı. Diğer akademisyenlerin tersine size tavsiyem Dünya ve memleket meseleleri ile hayatın sorunlarıyla ilgilenin, kültürünüzü zenginleştirip her şeyi sorgulayın” Konuşmasında büyük hayırsever ve Üniversitemizin kurucusu merhum Kadir Has’ın “Vatan Borcu Ödüyorum” sözünü de hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Aydın, Üniversite olarak kendilerinin de bu ilke doğrultusunda çalıştıklarını ifade etti. Ardından öğrencilerin üniversite yönetimindeki haklarını hatırlatarak, Öğrenci Koordinatörlüğü’nün işlevleri, yurtdışı olanakları, sosyal sorumluluk dersi ve Hazırlık Okulu hakkında bilgi verdi.