Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencisi Robin Yayla’ya İMMİB'de Mansiyon Ödülü

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Robin Yayla, ID 301 dersi kapsamında geliştirmiş olduğu "Panorama Mardin" isimli ürün tasarımı projesi ile İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda Mansiyon Ödülü kazandı.

Hediyelik eşya kategorisinde ödüle layık bulunan "Panorama Mardin'' tasarım binlerce yıllık geçmişi ile farklı din ve dillere ev sahipliği yapan Mardin'İn kültürel değerlerini yansıtıyor. "Panorama Mardin", gündüzleri sarı taşlı yapıları yüzünden mezarlığa, geceleri ise cıvıl cıvıl yanan ışıkları nedeniyle gerdanlığa benzetilen Mardin’in bu özelliğinden esinlenilerek tasarlanmış bir mumluktur.