Kadir Has Üniversitesi IEEE Uluslararası Telekomünikasyon Sempozyumuna Ev Sahiplği Yapıyor

IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) ile Kadir Has Üniversitesinin ortak sposorluğu altında telekomünikasyon alanında uluslararası konferansların en kapsamlısı ve  en önemlilerinden birisi olan  21st Annual IEEE International Symposium on Personel Indoor, Mobile and Radio  Communications (IEEE PIMRC 2010), 26-29 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul, Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapılacaktır.

IEEE, ana merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan ve elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendislikleri alanlarında  hizmet veren  uluslararasıı enbüyük bilimsel ve teknik ticari olmayan bir kuruluş olup dünyada bir milyonu aşkın üyesi bulunmaktadır

Her yıl düzenli olarak tekrarlanmakta olan IEEE PIMRC, 2005 de Barselona’da, 2006 de Berllin’de, 2007 da Helsinki’de, 2008 de Atina’da ve 2009 da Tokyo’da düzenlenmiştir. Bu konferansın 2010 yılında Istanbul’da yapılması için oluşturulan ve Kadir Has Üniversitesinin de içinde bulunduğu bir Organizasyon Komitesi, Türkiye’deki özellikle bütün Telekomüniksayon kuruluşlarının yakın desteklerini içeren kapsamlı bir sunuş dosyası ile IEEE kuruluşuna başvurmuş ve 2008 yılının Eylül ayında yapılan IEEE toplantısında  ön elemeler sonunda finale kalmış iki ülke, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, arasından bu konferansın  IEEE ve Kadir Has Üniversitesi ortak sponsorluğu ile 2010 yılında Istanbul’da yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Telekomünikasyon ve Enformasyon teknolojileri  dünyada en hızlı gelişen ve şu anda  en büyük endüstri dallarından birisini oluşturmaktadır. Ülkemizde de bu konularda özellikle son 15 yılda büyük atılımlar yapılmış ve ülkemizdeki telekomünikasyon alt yapısında gerçekten büyük gelişmeler ve yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda gerçekleştirilecek olana PIMRC-2010 sempozyumu

• Telsiz ve mobil telekomünikasyon  sistem ve ağlarını oluşturan çok sayıda teknik oturumlardan,  çalıştay ve panellerden ve bu konularda uluslararası tanınmış konuşmacıların  telekomünikasyon  teknolojilerindeki en son gelişmelerle ilgili  ilginç sunumlarıdan oluşan,
  • 1000’ni aşkın dünyanın her ülkesinden bilim adamlarının, endüstride çalışan araştırıcıların ve yüksek düzeyde yöneticilerin katıldığı

çok kapsamlı bir bilimsel ve teknik etkinliktir. Türkiye’de kongre organizasyonu konusunda büyük deneyime sahip KONGRESIST’de PIMRC-2010’nin  organizasyon görevini üstlenmiştir. Organizasyonun aksamadan yürütülebilmesi için büyük bir çaba içine girilmiş ve TURKCELL sempozyumun ana sponsoruluğunu üstlenmiştir. Bunun yanında Fransa’dan ALCATEL-LUCENT, İngiltereden VODAFON, Amerika Birleşik Devletlerinden QUALCOMM ve INTEL, Çin’den HUAWEI ve Türkiye’den KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’nin aynı sıra, TÜRKTELEKOM, ASELSAN, ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ve TÜBİTAK sempozyuma sponsor olmuşlar ve KOÇNET de sempozyum katılımcılarına internet ve telefon  hizmetlerinin  gerçekleşmesinde katkılarda bulunmayı kabul etmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayınız...