Haliç’te Kürek Yarışlarının Galibi Kadir Has Üniversitesi.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nün bulunduğu Haliç’te, bu yıl 12.’si düzenlenen “Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları”nda, Kadir Has Üniversitesi 30 puanla rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Kadir Has Üniversitesi’nin bu yıl 12. kez düzenlediği ve kürek sporunda başarılı üniversiteli sporcuların yarıştığı “Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları” Haliç’te, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı  İlhami İşseven ile birlikte çok sayıda sporseverin katılımıyla gerçekleşti.

Üniversite takımları ve spor kulüpleri, Haliç ile Tarihi Yarımada’nın zengin görselliğinin de izlenebildiği 6 kulvarlı 1.000 metrelik parkurlu yarışta Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Kürek Takımı, Koç Üniversitesi Kürek Takımı ile birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü, Şişecam Çayırova ve Türk Balıkadamlar kürek takımının da içlerinde yer aldığı 7 takım yarıştı.

Türkiye Kürek Federasyonu’nun desteklediği “Büyük Tekne” sınıfında düzenlenen kürek yarışlarında, 4 üniversite takımı ve 3 spor kulübü kıran kırana mücadele etti. Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı’nın başarılı sporcuları, “Üniversiteli Erkekler 4 Tek” ve “Üniversiteli Erkekler 8 Tek-Dümencili” kategorisinde birinci oldu. Kadir Has Üniversitesi’nin başarılı kadın sporcularından oluşan Üniversiteli Kadınlar ekibi ise 4 Çifte kategorisinde üçüncü oldu.

Balat Parkı’nın ön parelelinde bulunan noktadan başlayarak Kadir Has Üniversitesi önünde biten yarış parkurunda Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, Üniversiteli Erkekler 8 Tek Dümencili kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi takımlarını geride bırakarak birinci oldu.

Yarışın ardından düzenlenen ödül törenine, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve sporcular katıldı. Yarışın birincisi Kadir Has Üniversitesi’ne kupayı Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven takdim etti.