Khas iNEO Teknoloji Transfer Ofisi

Kadir Has Üniversitesi’nin “yeni nesil üniversite” vizyonu doğrultusunda kurulan 2014 yılında iNEO (Girişimcilik, Yenilikçilik ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi) adıyla faaliyetlerine başladı, 2015 itibari ile TÜBİTAK destekli Teknoloji Transfer Ofisi haline geldi ve adı Kadir Has iNEO Teknoloji Transfer Ofisi (KHAS iNEO TTO www.khasineotto.com) olarak değişti.

Kurucusu Kadir Has’ın “Vatan borcu ödüyorum” felsefesi doğrultusunda ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunma misyonunu takip eden iNEO’nun öncelikli hedefi, üniversitenin öğrenci, akademisyen ve mezunlardan oluşan ekosistemin teknoloji ve bilimi kullanarak kendisinin ve sektörün ihtiyaçlarını yenilikçi yollar ile anlaması, çözmesi, ve yarattığı katma değeri girişimcilik kasını geliştirerek daha sonra kendi işinde ve sektörde tekrarlayabilmesini sağlamaktır.

iNEO’nun girişimcilik ve yenilikçilik anlayışı, 5 temel disiplini bir araya getirmek üzerine kurulmuştur:

- en ileri teknoloji,

- en yaratıcı tasarım,

- en kârlı iş,

- en etkin iletişim, ve

- en titiz hukuksal çerçeve

iNEO Faaliyetleri

·         Girişimcilik ve İnovasyon Sertifika Programı (GYSP)

o    Girişimcilik ve yenilikçiliğin temelleri

o    İş ve ticarette girişimcilik ve yenilikçilik

o    Girişimcilik, yenilikçilik ve Teknoloji

o    Yenilikçi girişimcilikte yaratıcılık ve tasarım