İslam'da Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve Hollings Center for International Dialogue işbirliğiyle 17 Kasım 2014 Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu’nda “İslam’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk” başlıklı etkinlik düzenlendi.

İslam’da Kurumsal Sosyal Sorumluluk açılış konferansında; Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Asya, Avrupa ve ABD’den gelen kurumsal sosyal sorumluluk çalışanlarını bir araya getirmek amaçlandı. Bir gün süren etkinlik, panel tartışmalarının yanı sıra, firmaların kendi KSS projelerini tanıtma imkanına sahip oldukları bir pazar yeri etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Konferansın bir diğer amacı da, İslami ekonomi modeli çerçevesinde kurumsal sosyal sorumluluğun rolünü ele almaktı.

Konferans, “İslami Ekonomik Model ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ve “Bölgesel KSS Uygulamaları” başlıklı panellerden ve “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri” etkinliğinden oluştu. Konferansta aynı zamanda, ülkeler, kültürler ve dinler arasında güçlü bir ağ yaratarak sürdürülebilir kalkınmaya dair farklı bakış açılarının teşvik edilmesi de amaçlandı.

Detaylı etkinlik programı için: http://www.csrinislam.org/