Dikey Geçiş ve Yatay Geçiş İngilizce Sınavları

Dikey Geçiş (DGS) ve Yatay Geçiş Sınavları ile Üniversitemiz Bölüm ve Programlarına Kayıt Yaptıracak  Öğrenciler için  İngilizce Sınavları

DGS ve Yatay Geçiş Sınavı ile üniversitemiz bölüm ve programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler için 15 Eylül 2014, Pazartesi günü, saat 13:30’da, Bahçelievler Kampüsü’nde bir Seviye Tespit Sınavı verilecektir. Bu sınav sonuçlarına göre İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek düzeyde olduğu tespit edilen öğrenciler, 17 Eylül 2014 Çarşamba günü, saat 09:30’da İngilizce Yeterlik Sınavı’na alınacaktır.

15 Eylül 2014 Pazartesi günü verilecek olan Seviye Tespit Sınavı 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir sınavdır.  Ayrıca, sınava katılan öğrencilerden verilen konuyla ilgili kısa bir paragraf yazmaları istenecektir.

17 Eylül 2014 Çarşamba günü verilecek olan İngilizce Yeterlik Sınavı iki oturumdan oluşan ve sırasıyla Dinleme - Anlama, Okuma – Anlama, Yazma ve Konuşma becerilerini ölçen bir sınavdır. Dinleme, Okuma ve Yazma bölümleri birinci oturumda, Konuşma bölümü ise ikinci oturumda yer almaktadır.

İngilizce Yeterlik Sınavı ile ilgili detaylı bilgi ve diğer önemli duyurular websitemizden "Sınav Kuralları" kısmından edinilebilir: http://prep.khas.edu.tr

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü