TÜBİTAK’la Cofund Toplantısı Yapıldı

Marie Skłodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları kapsamında 2 Ekim günü 2014 yılı çağrısı kapanacak olan COFUND Programı’na proje hazırlığı kapsamında Kadir Has Üniversitesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan toplantıya, Strateji Geliştirme ve Araştırma Koordinatörü Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger ile birlikte Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri Müdürleri Doç. Dr. Zeki Ayağ ile Doç. Dr. Mitat Çelikpala katıldı.

Toplantıda, TÜBİTAK Marie Skłodowska Curie Ulusal İrtibat Noktası’ndan Alan Uzmanı Numan Gölükçü tarafından program hakkında ayrıntılı bilgi verilmesinin ardından, Kadir Has Üniversitesi’nin muhtemel proje başvurusu hakkında görüşmeler yapıldı. Asıl amacı bilim insanı dolaşımının etkinleştirilmesi olan program kapsamında, doktora öğrencilerine burs verilebildiği gibi doktora sonrası araştırmacılara da %75’e varan oranlarda AB desteği sağlanabiliyor. Yapılan toplantı neticesinde, Türkiye’den sadece TÜBİTAK’ın 2 yıl önce almaya hak kazandığı destek için üniversite bünyesinde de çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.