KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ SENATO AÇIKLAMASI

Ortadoğu’da Yaşanan İnsanlık Dramını Kınıyoruz

Kadir Has Üniversitesi Senatosu olarak, ülkemizin yakın çevresini kuşatan şiddet döngüsü ve katliama varan kıyımları kınıyor, bölgede huzur ve barışın süratle sağlanmasını temenni ediyoruz.

Ortadoğu bölgesinde yıllardır devam eden gerilim ve çatışmaların özellikle son günlerde ortaya çıkarttığı yıkım, nefret ve ayrılıklar, sonuçları tüm dünyayı uzun yıllar etkileyecek bir istikrarsızlığı tetiklemektedir.

Suriye, Irak ve Gazze’de yaşananlar sonucu hayatını kaybeden, yaralanan, sakat kalan ve göçe zorlanan insanların dramı hepimizin sorumluluğudur.

Uyuşmazlıkların barışçı yollardan çözümü esastır. Gerilimi arttıran şiddet çağrıları ve nefret söylemlerinden uzak durulmalıdır.  Hiç bir hal ve şart altında sivillere yönelik güç kullanımı kabul edilemez.

Bölgedeki çatışma ve katliamların durdurulması, şiddetin sona erdirilmesi ve halkların barış ve güvenliğinin sağlanması için ilgili tüm tarafları ve uluslararası toplumu evrensel insani değerler adına harekete geçmeye çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.