KHAS - Yaşam Boyu Eğitim Merkezi-Sermaye Piyasaları Akademisi İmza Töreni Kadir Has Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla kurulan Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği işbirliği ile gerçekleşen Sermaye Piyasaları Akademisi’nin açılış töreni 12 Ağustos Perşembe günü saat 17:00’da Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Sermaye Piyasası Grup Başkanı Murat Doğu’nun katıldığı imza töreni ile gerçekleştirildi. Sermaye piyasalarındaki hızlı gelişim ve bu konuda oluşan yasal düzenlemeler ile meslek profesyonellerinin bilgi ve tecrübelerini artırmayı hedefleyen Sermaye Piyasaları Akademisi, konu ile ilgili araştırmalar yapmak, içerik oluşturmak, eğitim programları hazırlamak amacıyla kuruldu.  Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan “Seri:8 No:34 Sermaye piyasasında faaliyette bulunanlar için lisanslama ve sicil tutmaya ilişkin esaslar tebliği” kapsamında belirtilen sınav konularını içeren Sermaye Piyasaları Sertifika Programı, konu ile ilgili bilgi ve tecrübesini artırmayı amaçlayan tüm katılımcılara açıktır. Şirketlerin yönetim kurulu üyeleri ve adaylarının yanısıra, yatırımcı ilişkileri, pay sahipleri, uyum yöneticisi uzmanlık alanlarını yöneten profesyoneller, yatırım fonu yöneticileri, portföy yöneticileri, kredi kuruluşları çalışanları, analistler programın hedeflenen katılımcıları arasında yer almaktadır.