Khas Öğrencileri Ödüle Doymuyor

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri iletişimden hukuka, spordan tiyatroya birçok alanda başarılara imza atmaya devam ediyor.

İşte Khas'lıların başarı dolu grafiği…

KHAS Reklamcılık Öğrencilerine Yaratıcılıkta “Kırmızı” Birincilik

‘Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri’nin ‘Genç Kırmızı’ kategorisinde Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Semih Türkmen ve Eray Cankır 147 proje arasından sıyrılarak “Sucu-Ciğerci” adlı eserleri ile birinciliği göğüsledi. Eray Cankır ayrıca Canlı Kırmızı kategorisinde de ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Kristal Elma, Future 25 Yarışması'nda Khas Reklam Atölyesi Birinci Oldu

Türkiye'nin en büyük reklam festivali olan Kristal Elma Festivali'nde üniversite öğrencilerine yönelik Future 25 yarışmasında, Ana Sponsor Turkcell için buldukları dijital kampanyayla, Khas Reklamcılık Bölümü Reklam Atölyesi'nden Alper Karan, Buse Olgun, Kasım Koç ve Nihan Barlas’tan oluşan takım birinci oldu.

Turkcell'in misafiri olarak Cannes Reklam Festivali'ne giden ekip bir hafta boyunca festival etkinliklerine katıldı ve dünyanın her yerinden gönderilmiş yaratıcı işleri görme, dünyaca ünlü reklamcılarla zaman geçirme fırsatına sahip oldu.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Ödülü

Üniversitemizin İletişim Fakültesi, Reklamcılık Bölümü'nden mezun ve hala üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yeni Medya Yüksek Lisans Programı'nda eğitimini sürdüren öğrencimiz Serhat Bayram ise; 25. Kristal Elma Yaratıcılık Ödülleri'nde En Yeni - "Türk reklamcılığında ufuk açan, geleceğiyle ilgili ilham veren ve sektörü etkileyen mecra bağımsız her türlü iletişim çalışması." kategorisinde, reklam yazarlığını yaptığı gnctrkcll çalışmalarıyla ekip arkadaşlarıyla birlikte Kristal Elma ödülü kazandı.

Ogilvy&MatherIstanbul, TBWAIstanbul, TBWABarcelona ve Vietnam reklam ajanslarının kreatif ekiplerinde çalışmış olan öğrencimiz Serhat Bayram, 1 yılı aşkın süredir Manajans/JWT'nin kreatif departmanında reklam yazarı olarak gnctrkcll ve Turkcell markalarına hizmet veriyor. Serhat Bayram, geçen sene de Kamer Sahaf - Ucuz Edebiyat çalışmasıyla Kristal Elma'da 2.'lik ödülü kazanmıştı.

Hukuk Fakültesi Öğrencilerine Ödül

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Meltem Yelda Çaylak, Dinçer Fidan, Mehmet Necip Başarıcı ve Büşra Doğan, “Ulusal Farabi Dava Yarışmaları”nda özel hukuk alanında Türkiye ikincisi oldu. Aynı ekipten Dinçer Fidan, özel hukuk alanında en iyi konuşmacı ödülüne de layık görüldü.

Ecem Uzun, Afife Jale Ödülü Aldı

Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı Ödülü’nü, Tiyatro Pürtelaş’ın “Savaş” oyununda rol alan Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencisi Ecem Uzun aldı.

TEB Akıl Fikir Yarışması’nda Üçüncülük

Finans sektöründe inovasyonu desteklemek, yenilikçi ve yaratıcı projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlamak amacıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından “İcat Çıkar” sloganı ile düzenlenen “TEB Akıl Fikir Yarışması”nda Öğrenci-Yeni Mezun kategorisinde Kadir Has Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Bora Büyüktürk üçüncülüğü Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Ece Ülke ile paylaştı.

Sporda da Başarılara İmza Attık

Üniversitelerarası Yüzme Türkiye Şampiyonası'nda Khas'lı sporcu Engin Yıldırım 400m Serbest Yarışı'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Khas'lı milli sporcu Onat Kazaklı ve Besim Tolga Şahinoğlu, Hırvatistan’ta düzenlenen ‘Croatia Open’ yarışlarında 2-(iki tek) kategorisinde birinci oldu.

Üniversiteler Okçuluk Salon Şampiyonası’nda Khas'lı Özgür Can Alıcı üçüncü olurken, Üniversiteler Açık Hava Türkiye Şampiyonası’nda da üçüncü, Fransa Büyükler Dünya Şampiyonası’nda beşinci (Milli Takım),(Büyükler) Türkiye Kulüpler Salon Şampiyonası’nda üçüncü, (Gençler) Türkiye Salon Şampiyonası’nda da ikinci oldu.

Gökberk İnce ve Atakan Adamoğlu da Korfbol Türkiye Şampiyonası'nda 21 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldular.

Khas Futbol Takımı da Süper Lige yükseldi.