Uluslararası Güzel Sanatlar Dekanları Konseyi Toplantısı'na Khas Evsahipliği Yaptı

Uluslararası Güzel Sanatlar Dekanları Konseyi’nin üç yılda bir yaptığı Uluslararası Sempozyum bu yıl 24-27 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. Sanat alanlarında küresel konularla ilgili bilgilendirme ve eğitim imkanı sunmayı amaçlayan toplantılar, ziyaret ettikleri kentlerin özgün sanat ortamlarını, sanat kurumlarının, sanatçıların ve sanat yöneticilerinin dahil olduğu programlarla tanımayı da hedefliyor.

Bu yılki programın bir kısmına Kadir Has Üniversitesi ev sahipliği yaptı. İstanbul ve Türkiye’deki sanat ortamının genel bir panoramasını çizmeyi hedefleyen panele konuşmacı olarak katılan IKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi ve sanatçı İnci Eviner, Türk Kültür Vakfı Genel Direktörü Güler Köknar, araştırmacı Dr. Ayça İnce sanat ortamıyla ilgili rollerini görüşlerini paylaştılar. Yoğun ilgi gören, soru ve cevaplarla zenginleşen panelin ardından üniversiteyi ve Rezan Has Müzesini gezen katılımcılar sonrasında Ensitütü’nün terasındaki resepsiyonla ziyaretlerini tamamladılar.