Tören Akış Bilgilendirme

Tören Akış Bilgilendirme:

• Tüm öğrencilerin en geç saat 16.30’da tören alanında hazır bulunmaları gerekmektedir. Geç gelen öğrenci gelmemiş var sayılacağı için sahnede adı okunmayacaktır.

• Öğrencilerin hem öğrenci kimliklerini hem de bir adet resmi kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) yanlarında bulundurmaları zorunludur.

• Tüm Konukların en geç saat 17.30 da tören alanında hazır bulunmaları önemle rica olunur.

• Tüm öğrenci ailelerimizin katılımlarında oturma alanlarının sınırlı olduğu hususunu göz önünde bulundurmalarını önemle hatırlatırız.

Ulaşım:

Cibali Kampüsü önünden öğrenciler için saat 14:30’da E-5 güzergahından ve saat 15.00’de TEM güzergahından servisler kaldırılacaktır.

14:30'da Cibali'den kalkacak servis bilgileri aşağıdaki gibidir.

Güzergah Durakları

14:30 CİBALİ-KADİRHAS

13:43 E5 ÜZERİ, CEVİZLİBAĞ ( otobüs durağı )

15:06 BAKIRKÖY ÖMÜR ( Turizm otobüslerinin aldığı geniş alan)

15:29 AVCILAR (otobüs durağı -firüzköy sapağındaki üst geçit altı)

15:47 BEYLİKDÜZÜ TÜYAP (otobüs durağı -metro durağı)

15:55 B.ÇEKMECE (otobüs durağı)

16:15 SİLİVRİ – SELİMPAŞA

NOT: Araç kullanımında sıkıntı yaşanmaması için fakülte sekreterliklerinizi kişi sayısı ve hangi duraktan bineceğinizi bildirmeniz önemle rica olunur.

Aileler için de saat 15:30’da Cibali Kampüs- TEM güzergahı- Selimpaşa Kampüs’e araç kaldırılacaktır.

NOT: Araç kullanımında sıkıntı yaşanmaması için fakülte sekreterliklerinizi kişi sayısı bildirmeniz önemle rica olunur.

TÖREN AKIŞ BİLGİSİ

• Öğrenci öncelikle kendi Fakültesi için ayrılan ve giriş katında panolarda duyurulacak olan sınıfa giderek iki adet kimliğini (öğrenci kimliği ve resmi kimlik belgesi) görevliye verecek ve kep ile cübbesini teslim alacaktır.

• Kep ile cübbesini alan öğrenci binanın arka kısmında bulunan çimenlik alana giderek kendi Fakültesi için ayrılan kısımda bulunan Araştırma Görevlileri’ne geldiğini bildirecek.

• Araştırma Görevlileri’nin elindeki listede adını kontrol ettirerek işaretletecek ve adının yazılı olduğu etiketi alarak, cübbesinin sol üst tarafına yaka altına gelecek şekilde yapıştıracaktır.

• Adını ilgili Araştırma Görevlisi’ne işaretleten ve etiketini alan öğrenci bulunduğu çimenlik alandan kesinlikle ayrılmayacaktır.

• Her Bölüm kendi içinde alfabetik soyadı sırasına göre ve iki kişi yan yana olmak üzere arka arkaya sıralanacaklardır. Bu esnada sıralamanın yapılacağı alandan ayrılınmaması gereği bir kez daha önemle hatırlatılır. (Araştırma Görevlisi Hocalarınızı dikkate alınız.)

• Her Fakülte’nin alana girişi esnasında; en önde, elinde ilgili Fakülte’nin adını taşıyan bir pankart bulunan görevli, onun arkasında ilgili Fakülte’nin Öğretim Elemanları ve en arkada da Bölümlerine göre ve alfabetik soyadı sıralamasına göre iki sıra halinde dizilmiş öğrenciler bulunacaktır.

• Tören Alanı’na her iki merdivenden aynı anda müzik eşliğinde giriş yapan Öğretim Elemanları ve Bölümleri’ne göre ve alfabetik soyadı sırasına göre iki sıra halinde dizilen Öğrenciler önlerinde yürüyen görevli öğrencinin taşıdığı pankartı dikkate alarak ve onu takip ederek yürüyecek ve Tören Alanı’nda kendilerine ayrılan bloktaki sandalyelere oturacaklardır.

• İlk önce ilgili Fakülte’nin hocaları, arkalarına da aynı Fakülte’nin öğrencileri Bölümleri’ne göre ve soyadı alfabetik sırasına göre oturacaklardır.

• Sahneye çıkıp, belgesini alan her öğrenci sahne arkasında bulunan merdivenden inerek, yerine geçecektir.

KEP ATMA

• Tören bitimi ile kürsüden yemin okunacak ve yemin metninin bitmesi ile kepler tören alanında tüm mezunlarla birlikte atılacaktır.

Not: Kep atma coşkusunu yaşayabilmeniz için sahneden inen herkesin tekrar yerine oturması önemle rica olunur.

Program:

18:00- Törenin Başlaması- Saygı Duruşu- İstiklal Marşı