Mimarlık Bölümümüzün Kadrosunda Yeni İsimler

4 Ağustos 2021

Yeni eğitim-öğretim yılında Mimarlık Bölümümüze yeni isimler katılıyor. Çalışma arkadaşlarımızı sizinle tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Aytek Alkaya, Misafir Öğr. Gör.

2013 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans programını tamamlayan Aytek Alkaya, 2015 yılında University of Brightonda mimarlık, kent ve kültürel coğrafya kesişimindeki Mimari ve Kentsel Çalışmalar yüksek lisans programınını bitirmiştir. Yüksek lisans tezi, güvenlikli sitelerin çevresinde şekillenmiş kamusal alanlarda yürüme deneyimleri ile ilgilidir. Doktora çalışmalarına kentsel mobilite ve otoyol mekanlarında yürüme deneyimi üzerine devam etmektedir. 2015 yılından bu yana farklı kurumlarda, Mimarlık ve Şehir-Bölge Planlama bölümlerinde çeşitli dersler yürütmüştür.

Kent mekanizmaları, sokak tasarımı, mekan politikalarının kamusal alana etkisi, mekan deneyimi, mobilite, temsil ve niteliksel analiz yöntemleri, önemsediği konulardır. Tasarım derslerine, bu konuların öğrencilerle tartışılabileceği araştırma ortamları olarak da yaklaşmaktadır.

 

Ertunç Hünkar, Misafir Öğr. Gör.

Ertunç Hünkar, basketbol bursuyla okuduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2014’te mezun oldu. Eğitimi süresince birçok ulusal ve uluslararası çalıştayda yer aldı ve 2014’te bitirme projesinin ilk aşamasıyla katıldığı “gURROO: A New Generation of Innovative Minds” adlı uluslararası yarışmada mansiyon ödülü aldı. Aynı proje İstanbul Mimarlık ve Sanat Bienali’nde sergilenmesinin yanı sıra birçok uluslararası internet sitesinde yayınlandı. “Mikro Manifesto: Yüzen Etkinlik İskeleleri” projesi, 2014 yazında “2. İstanbul Mimarlık ve Sanat Bienali”nde sergilenmek üzere Gudjon Thor Erlendsson ve İyi Ofis ile birlikte tasarlanıp üretildi. Birleşmiş Milletler Habitat ve The Guardian gazetesi ile işbirliği içinde düzenlenen “2014 Dünya Kentler Yarışması”nda ikinci oldu. Portfolyo bursu aldığı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 2014 yılında başladığı İleri Mimari Tasarım yüksek lisans programını 2016’da tamamladı.

Yüksek lisans eğitimi sırasında kariyerine çeşitli alanlarda devam eden Ertunç Hünkar. 2016 yılında yüksek lisansının ardından İstanbul’da bir mühendislik ve müşavirlik firmasında karmaşık geometrileri deşifre edip üretime hazırlamak için çalışmalarına devam etti. 2016 sonbaharından 2020’ye kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi de dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde mimari tasarım stüdyoları, mimari geometri ve hesaplamalı tasarım dersleri veren Ertunç’un İtalyan bir ekip tarafından tasarlanan ve üretilen Roccamonfina Turist Pavyonu projesi 2017 yılında Archdaily’de yayınlandı. 2018 Venedik Mimarlık Bienali’nde sergilenen hesaplama tabanlı temel tasarım stüdyosu projesi “Carpace”in koordinasyonunda yer aldı. 2018 yılında yöneticilerinden olduğu Akışkan Zeminde Navigasyon atölyesi, Arkitera tarafından düzenlenen 2018 mimarlık yıllığına seçilmiştir. 2020 yılından bu yana bilişimsel tasarım becerilerini öğretmeyi amaçlayan bir platform olan Informative Digital Crafts’ı yönetmektedir. Sektörde profesyonel olarak Cityförster & B+H Architects gibi uluslararası mimarlık şirketleriyle danışman olarak çalışan Ertunç Hünkar, tasarım süreçlerini hızlandıran algoritmalar oluşturuyor.

 

Tania Feldzer, Misafir Öğr. Gör.

Paris Descartes Mimarlık Üniversitesi’nden Mimarlık ve Paris Sorbonne Üniversitesi’nden Şehir Planlama yüksek lisans diplomalarına sahip olan Tania Feldzer, ekolojik mimarlık ve sürdürülebilir kalkınma üzerine çalışmaktadır. Şili Elemental (Do tank, 2008 Bienali Platinium ödülü, Pritkzer Price 2016), L35 (Madrid Stadyumu kazananı) ve GMAA (Cenevre Yüksek Enerji Performansı patenti sahibi) gibi ofislerde deneyim kazanmıştır. 2011’de KAO kolektif mimarlık ofisini kurmuştur ve 2013’ten beri İstanbul’da bulunan Feldzer, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde dersler vermiştir.

Leave A Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir