Herkese Açık Online Kolokyum #37: Doç. Dr. Defne Karaosmanoğlu
Zoom + Youtube
Gastrodiplomasinin temel önermesi şudur: “Kalpleri ve zihinleri kazanmanın en kolay yolu mideden geçer.” Bu önermeyle bir ülke, yemeklerini ve mutfak mirasını dünyaya tanıtarak uluslararası farkındalığını arttırabilir ve ulusun markalaşmasına – yani bir ulus-devletin imajının ve itibarının oluşmasına ve yönetilmesine – katkı sağlar.
Doç. Dr. Defne Karaosmanoğlu bu kolokyumda, bu iki kavrama eleştirel bir bakışla yaklaşarak, yemeğin politik bir araç olarak bize neler düşündürdüğünü anlatacak. Yerli ve milli, otantik ve geleneksel kavramlarının hem ulusal hem de uluslararası camiada hangi bağlamda, hangi araçlarla ve ne vesileyle kullanıldığını ve sonucunda yarattığı paradoksları tartışacak.
Gastrodiplomasi ve Ulus Markalaşması: Eleştirel Bir Bakış