Herkese Açık Kolokyum #53: Öğr. Gör. Merve Mandal Yaman
26 Ekim 2022
KHAS Cibali Kampüsü Fener Salonu
Herkese Açık Kolokyum serimizin yeni konuğu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Öğr. Gör. Merve Mandal Yaman olacak.
Merve Mandal Yaman’ın “Yeşil Mutfak ve Sürdürülebilir Yaşam” başlıklı sunumunu 26 Ekim Çarşamba saat 16:00‘dan itibaren Fener Salonu’nda takip edebilirsiniz.
Özet: Doğaya duyulan saygıdan yola çıkarak; sürdürülebilir yaşamın, yenilenebilir enerji ve etkin kaynak kullanımının sağlanmasıyla birlikte gelecek nesillere aktarımın da gerçekleşebilmesi için tüm sektörlerde olduğu gibi mutfaklarda da yeşil dönüşüm akımı başlatılmıştır. Dünyadaki çevresel tehdit unsurları ve adil gıda dağılımının olmaması; artan gıda ihtiyacı ile küresel ölçekte büyüyen gıda sektörünü de olumsuz yönde etkilemektedir. Bu kapsamda mutfaklarda israfın önlenmesi, açlık verilerinin kontrol altına alınması ve sürdürülebilirlik bilinci ile birlikte sürdürülebilir gıda noktasında yenilikçi yaklaşımlar uygulanmakta ve geliştirilmektedir. Gerçekleştireceğim konuşmamda; gıda sektöründeki tehdit unsurlarından, sürdürülebilir gıda için teknolojinin gelişimiyle ortaya çıkan yenilikçi yaklaşımlardan, mutfaktaki yeşil dönüşüm sürecinden ve dünyadaki yeşil mutfak uygulamalarından bahsedeceğim.