Dış Politika Konuşmaları: Avrupa Güvenliğinde Partner ve İmtihan Olarak Türkiye

Zoom

Dış Politika Konuşmaları serisinin ilk toplantısı olacak “Avrupa Güvenliğinde Partner ve İmtihan Olarak Türkiye”, alanında uzman konuşmacıların katılımları ile, 25 Mart tarihinde gerçekleşen Avrupa Konseyi sonrası Türkiye-AB ilişkilerinin durumunun değerlendirileceği “25 Mart Avrupa Konseyi Sonrası Türkiye-AB İlişkileri” başlığına odaklanacak. Toplantı 31 Mart Çarşamba günü saat 18:00 (GMT+2)’da Zoom ve CIES Facebook hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Konuşmacılar

 

– Çiğdem Nas, Genel Sekreter, İktisadi Kalkınma Vakfı (IKV), İstanbul
– Kostas Ifantis, Uluslararası İlişkiler Profesörü, Panteion Üniversitesi, Atina
– Günter Seufert, Başkan, Center for Applied Turkey Studies (CATS) at Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP), Berlin
– Dorothée Schmid, Başkan, Türkiye ve Orta Doğu Programı, French Institute of International Relations (IFRI), Paris
– Dimitrios Triantaphyllou, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Kadir Has Üniversitesi, İstanbul (Moderatör)

Avrupa Güvenliğinde Partner ve İmtihan Olarak Türkiye projesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Uluslararası İlişkiler Konseyi (UIK), Centre for Applied Turkey Studies (CATS) at Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) tarafından kurulan Panteion Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ortak girişimidir. Ortak yayınlar, araştırmalar ve raporlar üzerinden güvenlik konulu pek çok tematik alana odaklanarak AB-Türkiye ilişkilerini araştırmayı amaçlamaktadır. Projenin yenilikçi yanı ise birlikte çalışan ve üreten Türk ve Yunan akademisyenler ve araştırmacılar tarafından Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir bakış açısı kazandıracak olmasıdır.

Etkinliğe BURADAN kayıt yaptırabilir ve Zoom’u bilgisayar ya da akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz. 

Centre for Applied Turkey Studies (CATS) at Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) Stiftung Mercator ve Federal Foreign Office tarafından Berlin’de kurulmuştur. CATS, Türkiye üzerine çalışan CATS ağının -uluslararası düşünce kuruluşlarının, araştırma merkezlerinin- küratörüdür. “Avrupa Güvenliğinde Partner ve İmtihan Olarak Türkiye” bir CATS projesidir.

Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES) politika odaklı araştırmaları uygulamayı ve can alıcı global konularda tartışma başlatabilmeyi amaçlayan bir araştırma merkezidir. Hedefleri arasında anlayışı artırmak, farkındalık yaratmak ile birlikte dış politika, güvenlik, bölgesel işbirliği, yönetişim, genç liderlik, sürdürülebilir kalkınma, iç ittifak, Avrupa Birliği ve AB’nin batı ve güney komşuları, Türkiye ve Orta Doğu konuları da yer almaktadır.

Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK) kâr amacı gütmeyen bir kurum olup Uluslararası İlişkiler akademisyenleri, diplomatlar ve politika uygulayıcıları tarafından 2004 yılında proje üretmek, konferans ve eğitim programları düzenlemek amacıyla kuruldu. En önemli aktiviteleri arasında 2005 yılından beri geleneksek olarak düzenlenen Kongre, 2008 yılından beri düzenlenen Güvenlik Akademisi, Uluslararası İlişkiler dergisi, 2015 yılından beri düzenlenen Dış Politika Akademisi, 2019 yılından beri düzenlenen Güvenlik Portalı ve güncel konular üzerine düzenlenen seminer, konferans ve beyin fırtınası etkinlikleri yer almaktadır.

Panteion Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Atina (IIR) 1989 yılında kuruldu. Amacı Uluslararası İlişkiler, güvenlik ve savunma, politika, demokratikleşme ve insan hakları gibi alanlardaki araştırma ve aktiviteleri artırmak olan enstitü ayrıca ekonomi ve özellikle Avrupa Birliği, güneybatı Avrupa, Akdeniz ve Orta Doğu bölgeleri üzerine de çalışmalar yürütmektedir. IIR ayrıca akademisyenler, diplomatlar ve öğrenciler arasındaki sosyal ağı da genişletmeyi amaçlamaktadır.

Lise Öğrencilerine Özel Online Söyleşi: Hukuk ve Gerçek Bilim Kurgu

Leave A Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir