Kadir Has Üniversitesi Ana Sayfa

Akademik Birimler

Yemek Kursları

Yemek Kursları

Profesyonel olarak yemek yapmak ve bu alanda eğitim almak isteyenlere güzel bir haberimiz var.

Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve İstanbul Culinary Institute işbirliğiyle kurulan Chefschool “Yemek Kursları”, Şubat 2012’de başlıyor.

Bu kursta; hem her hafta değişik lezzetleri nasıl yapabileceğinizi öğrenecek, hem de seçtiğiniz yemek kursunda uzmanlaşma şansına sahip olacaksınız.

Ayrıca, yemek kurslarında her hafta pişirdiğiniz yemekleri tatma imkânınız da olacak.  Şundan emin olabilirsiniz; kurs bitiminde pişirdiklerimizi yerken, çay-kahve ya da bir bardak şarap eşliğinde keyifli sohbetle, unutamayacağınız bir akşam geçireceksiniz!

Yemek kurslarında kullanılan tüm malzeme, reçete, önlük ve bıçakların Chefschool tarafından temin edildiğini de hatırlatmakta fayda var.

Peki, bu kursa başvurmak için nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor?

Öncelikle aşağıda detayları bulunan aylık programlardan ilgilendiğiniz ve kayıt yaptırmak istediğiniz programı seçin ve sonrasında elektronik başvuru formunu doldurun.

Detaylı bilgi için 0212 533 65 32  /  1219 numaralı telefonları da arayabilirsiniz.

Başvurularınızda iletişim bilgilerinizi eksiksiz doldurmanızı özellikle rica ediyoruz.

Birden fazla yemek kursuna katılanlara yüzde 15 indirim olanağı sunuyoruz.

Ödemeler:

Hesap Adı: Kadir Has Üniversitesi,

Banka: Garanti Bankası,

Şube: Balat (Şube Kodu 020)

Hesap No: 6299718
IBAN : TR10 0006 2000 0200 0006 2997 18

Yer: Kadir Has Üniversitesi
Kadir Has Caddesi, Cibali / İstanbul 34 083
Tel: 0212 533 65 32 / 12 19 Fax: 0212 533 65 15
e-posta: khas-yasam@khas.edu.tr

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Başvuru Formu

 

Yemek Kursları Tarihleri

ŞUBAT 2012

22 Şubat 2012, Çarşamba 19.00-22.00

Etkileyici Lezzetler – Konuk Şef Laçin Behlil

Peynirli yer elması çorbası

Arpacık soğanlı ve peynirli kiş

Şarap soslu rosto

Bal, vanilya ve tarçınlı elma tatlısı

120 TL

 

24 Şubat 2012, Cuma 19.00-22.00

Kış Sofrası - Konuk Şef Richard Madzar

Pırasalı patates çorbası

Kuzu pirzola, ratatouille ve lavantalı sos ile

Elma, armut ve zencefil crumble

130 TL

 

28 Şubat 2012, Salı 19.00-22.00

Pastacılığa Giriş - Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu

Portakallı bademli kurabiye

Tarçın ve kakuleli kırıntı kek

Acıbadem kurabiyeli tiramisu

Beyaz kaplamalı limonlu pasta

120 TL

 

MART 2012

14 Mart 2012, Çarşamba 19.00-22.00

Dünya Mutfaklarından Tatlar – Konuk Şef Laçin Behlil

Zeytin sosu ile közlenmiş biber çorbası

Fırında parmesanlı çıtır karnabahar

Susamlı tavuk

Ispanaklı pilav

Kuru meyve ile doldurulmuş ayva tatlısı

130 TL

 

22 Mart 2012, Perşembe 19.00-22.00

Ekmekler - Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu

Biberiyeli mısır ekmeği

İtalyan panettone

Çikolatalı ekmek

Balkabaklı ve cevizli ekmek

110 TL

 

29 Mart 2012, Perşembe 19.00-22.00

Davet Menüsü - Konuk Şef Richard Madzar

Midye çorbası

Kajun baharatlı tuna, beyaz lahana salatası ile

Levrek sote, maydanozlu patates püresi, kırmızı soğan marmeladı ve roka sos ile

Pavlova, mevsim meyveleri ve böğürtlen sos ile

150 TL

 

NİSAN 2012

17 Nisan 2012, Salı 19.00-22.00

Hint Mutfağı – Konuk Şef Laçin Behlil

Köfte curry

Kaju ve baharatlı pilav

Havuç raita

Hint usulü acı patlıcan turşusu

Fıstıklı şerbet sosunda lokma

130 TL

 

24 Nisan 2012, Salı 19.00-22.00

Pastacılığa Giriş - Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu

Çikolatalı cupcake

Krem karamel

Yabanmersinli cheesecake

Sacher torte

120 TL

 

26 Nisan 2012, Perşembe 19.00-22.00

Özel Lezzetler - Konuk Şef Deniz Temel

Naneli trüflü bezelye çorbası

Çedar peynirli ve bıldırcınlı risotto

Susamlı ton balığı

Ronnefeldt çaylı creme brulee

150 TL