Dr. Didem Türkoğlu, Misafir Öğretim Üyesi
Boğaziçi Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Tarih alanlarında çift lisans derecelerini aldıktan sonra yine Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden Modern Türkiye Tarihi alanında yüksek lisans derecesi aldı.
ABD’nin önde gelen sosyoloji bölümlerinden birine ev sahipliği yapan North Carolina Üniversitesi (UNC) Chapel Hill’de doktora derecesini “The Political Price of a Public Education: Neoliberalism and the Struggle over Tuition” başlıklı teziyle aldı. UNC’de sosyolojiye giriş, siyaset sosyolojisi ve sosyal teori gibi pek çok lisans dersi verdi. Fulbright doktora ve Avrupa Birliği doktora öğrencisi araştırma bursları gibi çeşitli burslara layık görülen doktora çalışmasının ardından 2019-2021 yılları arasında New York Üniversitesi’nin Abu Dhabi kampüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak görev aldı.
Dr. Didem Türkoğlu’nun çalışma alanları siyaset sosyolojisi, toplumsal hareketler, medya ve toplumsal eşitsizlikler üzerine yoğunlaşmaktadır. Akademik çalışmaları Mobilization, Current Sociology, Social Media +Society, Sociology Compass ve Journal of Democracy gibi akademik dergilerde yayınlanmıştır. Şu anda 34 OECD ülkesinde harç protestolarının yüksek öğretim politikalarına etkisini konu alan kitap projesi üzerine çalışmaktadır.
Dr. Doruk Tatar, Misafir Öğretim Üyesi
Dr. Doruk Tatar, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde (2010), yüksek lisans eğitimini Kültürel Çalışmalar alanında Sabancı Üniversitesi’nde (2012) tamamladı. Doktora derecesini ise, 2019 yılında SUNY Buffalo Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden aldı.
“On Guard Against Contamination: Espionage, Conspiracism, and Imperial Nostalgia in British and Turkish Literatures” başlıklı doktora tezinde, Türkiye ve İngiltere karşılaştırmalı edebiyat analizi yaparak istihbarat, paranoya ve komploculuk temalarını inceledi. Doktorasını tamamladıktan sonra 2018-19 akademik yılında Sabancı Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders verdi.
Dr. Tatar’ın başlıca ilgi alanları arasında yirminci yüzyıl edebiyatı, kıta felsefesi, eleştirel teori, psikanaliz, siyaset kuramı, kültürel çalışmalar, postkolonyal çalışmalar ve polisiye yer almaktadır. Polisiye, komplo teorileri, psikanaliz ve popüler kültür üzerine olan araştırmaları Secrecy and Society, theory@buffalo, 221B, Birikim, Episode, IstanbuLab ve BÜMED gibi akademik yayın ve dergilerde yayımlandı.