Çekirdek Program Yeni Hocalarıyla Yeni Döneme Hazır
31 Temmuz 2021Kadir Has Üniversitesi Çekirdek Program (Ortak Dersler Bölümü), yeni isimlerin aramıza katılması ile büyüyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızı size tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.
Misafir Öğr. Üyesi Dr. Ceren ABİ
Dr. Ceren Abi modern Orta Doğu tarihçisidir ve özellikle savaş ve kültürel miras alanlarında çalışmaktadır. Şehir tarihi, materyal ve görsel kültür, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki azınlıklar üzerine de çalışmalar yapmaktadır. Yüksek lisansını Leiden Üniversitesi’nin Paris I, Sorbonne ve Oxford Üniversitesi ile olan Europeaum programında, doktorasını ise UCLA Tarih Bölümü’nde tamamlamıştır. UCLA’de ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Orta Doğu ve Kuzey Afrika tarihi kültürel mirası, beşeri bilimler ve dünya tarihi üzerine dersler vermiştir. En son yayınları, Osmanlı’da arkeoloji tarihi ve Orta Doğu’da Birinci Dünya Savaşı sonrası işgalci ve işgal edilen ilişkileri hakkındadır.
Öğr. Gör. Dr. Nuray SÖĞÜNMEZ ERDOĞAN
Dr. Nuray Söğünmez Erdoğan, lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde, doktora eğitimini Kadir Has Üniversitesi Biyoinformatik ve Genetik bölümünde tamamladı. 2016-2020 yılları arasında TÜBİTAK BİDEB 2211/C Yurtiçi Öncelikli Alanlar Doktora Bursiyeri idi. Doktora sonrası araştırmacı olarak Kadir Has Üniversitesi’nde karmaşık biyolojik sistemlerin ters evrişimi üzerinde çalıştı. Medikal ve sağlık alanında ulusal ve uluslararası birçok rol alan Söğünmez Erdoğan’ın çocuk ve erişkin omurga hastalıkları ve tedavi yöntemleri ile reseptörlerin hesaplamalı biyolojisi alanlarındaki çalışmaları birçok uluslararası dergide yayınlandı.
Misafir Öğr. Gör. Ahmet ERGENÇ
Ahmet Ergenç İngiliz Edebiyatı Bölümü’nde lisans, Amerikan Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı, halen doktora çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar çeşitli yayınlarda edebiyat, çağdaş sanat ve sinema üzerine çok sayıda yazısı yayımlandı ve bu alanlarda birçok kitap çevirdi. Yayınevleri için editörlük yapmanın yanı sıra çeşitli kurumlarda edebiyat, görsel sanatlar ve eleştiri kuramları üzerine ders veriyor. Araştırma alanları arasında eleştirel teori, kıta felsefesi, karşılaştırmalı edebiyat, modern Türkçe edebiyat, tarih yazımı, hafıza çalışmaları ve kent çalışmaları yer alıyor. Ergenç ayrıca AICA Türkiye üyesi.
Misafir Öğr. Gör. Dr. Dan GOLDENBERG
Dr. Dan Goldenberg, 2010 yılında Zvı Yavetz Tarih Araştırmaları Okulu’nda (Tel Aviv Üniversitesi) “Ortaçağ Etnografisi: 11-13. Yüzyıllardan Kalma Etnografik Tanımların Karşılaştırmalı Analizi” başlıklı doktorasını tamamladı. Bilkent Üniversitesi ve MEF Üniversitesi’nde medeniyet tarihi, Orta Doğu tarihi, İngiltere tarihi ve ortaçağ sanat ve mimarisinde kültürel karşılaşmalar gibi çok çeşitli dersler verdi. 2019 yılında Dan, CELTA sertifikasını aldı; petrol ve gaz endüstrisi, turizm, tekstil ve bankacılık gibi farklı yaş gruplarında ve sektörlerde, temelden ileri İngilizceye kadar farklı seviyelerde İngilizce öğretti. Coğrafya ve haritacılık tarihi, seyahat tarihi ve Moğol İmparatorluğu’nun tarihiyle ilgilenmektedir.
Misafir Öğr. Gör. Elif ÖZGÜNGÖR KOZAK
Elif Özgüngör Kozak, 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde İşletme lisans derecesini, Bahçeşehir Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Bölümü’nde yüksek lisans derecesini tamamladı. Doktora eğitimine Kadir Has Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde devam etmektedir. 2004-2013 arasında ING Bank’ta müfettiş, ING Bank ve A&T Bank’ta Sistem Analisti olarak çalıştı. Ardından girişimci olarak kurduğu CodeRobi markası ile Kodlama ve Robotik eğitimleri tasarladı. Uzmanlık alanları, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, anomali tespiti, veri madenciliği ve makine öğrenmesidir.
Misafir Öğr. Üyesi Dr. Fırat KURT
Dr. Fırat Kurt, lisansını Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler’de (2005), yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı (2008). Doktora derecesini Columbia Üniversitesi’nde aldıktan sonra (2018)The Polonsky Academy for Advanced Studies in the Humanities and Social Sciences at the Van Leer Jerusalem Institute’de ve Columbia Üniversitesi Sakıp Sabancı Center for Turkish Studies’de doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu (2020). Siyasal antropoloji alanında çalışmalar yapmakta olan Dr. Kurt, neoliberal politikalar, siyasal İslam ve popülist kitle hareketlerinin karşılıklı etkileşim süreçlerini incelemektedir.
Misafir Öğr. Gör. Dr. Müge ÖZBEK
Dr. Müge Özbek doktora derecesini 2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden Modern Türkiye Tarihi alanında aldı. 2018-2019 akademik yılında Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde doktora sonrası araştırmacı, 2019-2020 yılında Binghamton Üniversitesi Tarih Bölümü’nde misafir akademisyen olarak bulundu. Araştırmaları, geç Osmanlı İmparatorluğu’nda toplumsal cinsiyet, kadın emeği ve hareket/hareketsizlik üzerine odaklanan Özbek’in Middle Eastern Studies dahil olmak üzere çeşitli akademik dergi ve derlemelerde İngilizce ve Türkçe yayınları bulunmaktadır. Özbek şu sıralar “Güvencesiz Hareketler, Güvencesiz Hayatlar: Geç Osmanlı İstanbul’unda Yoksul ve Çalışan Yalnız Kadınlar (1850-1914)” isimli bir kitap projesi üzerine çalışmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Çimen ÖZGÜÇ ÖNAL
Dr. Çimen Özgüç Önal, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde lisans (2006), yüksek lisans (2009) ve doktora (2018) eğitimini tamamlamıştır. Araştırma konuları arasında fotokimyasal tepkimeler, organik sentez, polimer sentezi ve karakterizasyonları yer almaktadır. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. IUPAC World Polymer Congress ve American Chemical Society Meeting olmak üzere uluslararası bilimsel toplantılarda ve Ulusal Kimya Kongresi’nde poster sunumları yapmıştır. 2007-2015 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Lisans Programı’nda 2019-2021 yılları arasında; 2020-2021 Güz döneminde de MEF Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Lisans Programı’nda kısmi zamanlı olarak Genel Kimya ve Genel Kimya Laboratuvarı derslerini vermiştir.
Misafir Öğr. Gör. Ahmet Sertaç ÖZTÜRK
Ahmet Sertaç Öztürk, 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden olarak mezun oldu. Üretim biçimleri ve malzemeye duyduğu ilgiyle 2004 yılında başladığı İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’ndeki yüksek lisans eğitimini, endüstriyel tasarım ürününün kişiselleştirilmesi konusu ve “dolmuş” alan araştırması ile tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi olmak üzere birçok üniversitede dersler verdi ve proje stüdyosu koordine etti. 2006’da yenilikçi üretim yöntemleri ve malzemeler üzerinden hayal etme-geliştirme (Ha-Ge) konularına odaklanmış bir tasarım, mimarlık ve sanat laboratuvarı olan hayalbilim’i kurdu. Elektro-mekanik heykellerle ve metal dövme konularında atölye çalışmaları yapan Öztürk’ün işleri Todaysart 2012 Lahey Amsterdam ve Amber’10, Amber’12 Sanat ve Teknoloji, Mamut Art 2018 gibi ulusal ve uluslararası sanat festivallerinde yer aldı. COVID-19 pandemisinin başlangıcında, sağlık çalışanlarını korumak için, öğrencilerinin oluşturduğu bir üretim ağıyla, bir ay gibi kısa bir sürede 7000 koruyucu siperlik üretti ve gönüllülerin sponsorluğuyla Türkiye’nin farklı köşesindeki hastanelere ve sağlık ocaklarına ücretsiz gönderebildi.
Misafir Öğr. Gör. Dr. Ayşegül POMAKOĞLU
Dr. Ayşegül Pomakoğlu, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümlerinden lisans derecelerini aldı. Yüksek lisansını ve doktorasını Boğaziçi Üniversitesi’nde Eski Türk Edebiyatı alanında tamamladı (2013 ve 2020). Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Galata Üniversitesi’nde yarı zamanlı dersler veren Dr. Pomakoğlu’nun başlıca çalışma alanları tarih-yazımsal kurmaca, Osmanlı nesri ve tür-üslup incelemeleridir. Ayrıca 2013 yılından beri çeşitli yayınevlerinde çevirmen olarak yayıncılık faaliyetlerini sürdürmektedir.
Misafir Öğr. Gör. Dr. Tuğba SEVİNÇ
Dr. Tuğba Sevinç, İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden lisansını (2004), Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans (2008) ve doktorasını tamamladı (2015). Başlıca çalışma alanları siyaset felsefesi, toplumsal cinsiyet, etik ve mantık olan Dr. Sevinç, 2017-2021 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’de çalıştı. “Three Approaches to Social Unity and Solidarity” başlıklı en son çalışması Critical Review of International Social and Political Philosophy dergisinde yayınlandı.
Misafir Öğr. Üyesi Dr. Nurseli Yeşim SÜNBÜLOĞLU
Dr. Nurseli Yeşim Sünbüloğlu yüksek lisansını Central European University Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları programında, doktorasını ise Sussex Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, “Politics of the Rehabilitation of Disabled Veterans: Masculinity, the Body and Militarism in Turkey” başlıklı tezi ile tamamladı. Erkeklik, sakatlık, militarizm ve milliyetçilik alanlarındaki çalışmaları akademik dergi ve derlemelerde yayımlandı. Erkek Millet, Asker Millet: Türkiye’de Militarizm, Milliyetçilik, Erkek(lik)ler (İletişim Yayınları, 2013) başlıklı derlemenin editörlüğünü yaptı. Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi (EEİİ) üyesidir. 2014 yılından beri Türkçe ve İngilizce yayın yapan ve hakemli bir dergi olan Masculinities: A Journal of Culture and Society’nin yayın kurulunda yer almaktadır. İsveç Başkonsolosluğu tarafından fonlanan “Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri El Kitabı” başlıklı projenin koordinatörlüğünü yürütmüştür. 2018-2021 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi’nde Toplumsal Cinsiyet Uzmanı olarak çalışmıştır.