‘Beyin & Zihin’ lisansüstü eğitim ve araştırma programı, ilk öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor
9 Mayıs 2024“Beynin bilgi işlemesi arkasındaki mekanizmalar nasıl çalışır? Beyin Nasıl Zihin Oluşturuyor? Zihnin enformasyon yapısı nedir? Biyolojik değişiklikler beynin yapısını ve zihni nasıl etkiliyor?” gibi güncel sorulara cevap aramak için tıp, doğa bilimleri ve mühendislik alanlarından beslenen disiplinler arası yeni eğitim programı Beyin ve Zihin ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle yürütülecek Beyin & Zihin adlı lisansüstü eğitim ve araştırma programı, 2024-25 eğitim döneminde ilk öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor. Program, sinirbilim araştırmalarını temel olarak üç tür veri ile ele alacak: beyin dokusu incelenmesi, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) ve elektroansefalogram sinyalleri (EEG). Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp doktorları ve moleküler biyoloji uzmanları tarafından elde edilecek veriler, Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde hesaplamalı sinirbilim alanında çalışan matematik, fizik ve veri bilimi uzmanları tarafından incelenecektir. Bu iş birliği ile dünya standartlarında, deneysel araştırma, veri modelleme ve analizi entegre etmeyi hedefleyen bir programın temelleri atılmaktadır. Program, sınırlı sayıda kontenjan ile kabul edilecek yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tam burslu eğitim ve yaşam desteği sunacaktır. Yaşam desteği en az TÜBİTAK bursları ile eşit olarak verilecek olup, öğrenciler %100 burs ile programa kabul edilecektir.
Programın idari kısmı Türker Kılıç (Beyin ve Sinir Cerrahisi), Deniz Eroğlu (Karmaşık ve Dinamik Sistemler), Nuray Söğünmez Erdoğan (Biyoenformatik) ve Timuçin Avşar (Moleküler Biyoloji ve Genetik) tarafından yürütülecektir. Eğitime de destek verecek akademisyenlerimize, sinirbilim, biyoenformatik, moleküler biyoloji, genetik, radyoloji ve matematik disiplinlerinden alanlarındaki saygın araştırmacılar destek vereceklerdir. Öğrenciler, beyin ve zihin alanında tıp fakültesi ortamı dışında endüstri ve araştırma merkezlerinde eğitimler de alacak, tıp fakültesinde ise yerinde öğrenme ve veriye direkt erişim ile sinirbilim verilerinin nasıl elde edildiğini ve makine öğrenmesi yöntemleri ile nasıl analiz edildiğini öğrenerek niteliklerini arttırma fırsatı yakalayacaklardır. Öğrenciler, sinirbilim alanındaki problemleri araştırırken bu problemlerin çözümlenebilmesi için gereken hesaplamalı ve deneysel yöntemler hakkında deneyim sahibi olacaklar ve bu yöntemleri isterlerse kendi ürettikleri problemler ve oluşturdukları veri üzerinde alalarında uzman araştırmacılarla birlikte çalışabileceklerdir.
Programın parçası olmak, yaşam desteği ve %100 burs imkanından faydalanmak için başvurunuzu buradan yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi 24 Hazirandır, başvuru formunu doldurmuş adaylar ile 1-5 Temmuz tarihlerinde mülakat yapılacaktır. Program hakkında bilgiye Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik Yüksek Lisans ve Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik Doktora programlarının sayfasından ulaşabilirsiniz.