Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; idari ve akademik  personel ile öğrencilerin  sosyal , kültürel ve spor gereksinimlerini karşılayan bir birimdir. Çalışma yapılan alanlar Üniversitemizin ihtiyaçları ve amaçları doğrultusunda belirlenmektedir.

Yürütülen sportif faaliyetler, öğrencilerimizin ders dışında ki, akademik ve idari personelimizin de çalışma saatleri dışındaki vakitlerini değerlendirmeleri ne fırsat sunmaktadır. Öğrencilerimiz boş zamanlarını değerlendirmek için spor yapabildikleri gibi antrenörlerimiz gözetiminde yapılan seçmeler sonrasında spor takımlarında da yer alıp Üniversiteler arası spor müsabakalarına katılabilirler.

Düzenlenen kültürel ve sportif aktivitelerde amacımız; hem üniversitelerimizden katılan katılımcıların hem de yurtiçi ve yurtdışından  çeşitli üniversitelerden gelen katılımcıların birbirleri ile tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamanın yanı sıra öğrencilerimizin aldıkları eğitimler doğrultusunda çok yönlü gelişmelerine destek olmak ve uluslar arası platformlarda temsil tecrübesi de kazanmalarını sağlamaktır.

Kampüslerimizde kapalı spor salonu, fitnees merkezleri, çok amaçlı açık spor sahaları bulunmaktadır. Bu alanların kullanımının daha sağlıklı olabilmesi için uzman spor eğitmenlerimiz spor tesislerimizde görev yapmaktadır.

Üniversitemizin kampüslerin de ayrıca mediko – sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Burada öğrencilerimiz ve personelimiz muayene edilip gereken  reçeteleri yazılabilmekte ve acil durumlarda ilaç gereksinimleri  sağlanmaktadır.

Üniversite içinde sağlık, kültür ve spor faaliyetleri doktorlarımız ve antrenörlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgileri internet sitemizde "Üniversitede yaşam" kısmından ya da Sağlık Kültür Spor Daire başkanlığından edinebilirsiniz.

Üniversite'de Yaşam: Sağlık - Kültür - Spor

Aslı Ceylan Bebek KOCABIYIK