Ebru Koç, 1981 yılında İstanbul'da doğdu.

İlköğrenimini İstanbul’da Yeşilbahar İlkokulu, ortaöğrenimini ise, Kadir Has Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Bölümü'nden Lisans Diplomasını aldı.

İş hayatına 2001 yılında Birmot A.Ş, Yapı ve Kredi Bankası’nda uzun dönemli stajlarla başlayan Koç 2003-2008 yılları arasında Türk Philips Tic. A.Ş.'de B2B ve B2C alanında Kilit Müşteri Yöneticisi (KAM), Ticari Pazarlama Yöneticisi ve Pazarlama İletişim Yöneticiliği pozisyonlarında çalışmıştır. Kazakistan’da 2008-2010 yılları arasında Pazarlama Yöneticiliği deneyimi sonrasında Türkiye’ye dönen Ebru Koç 2010 yılından 2018 yılına kadar Sabancı Üniversitesi’nde çalışmıştır. Sabancı Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde Tanıtım ve Pazarlama sistemini kurmada rol almış ve Uluslararası Tanıtım ve Pazarlama Ofisi yöneticiliğini yapmıştır.

İngilizce ve Rusça bilen Ebru Koç, 06.08.2018 tarihi itibariyle Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.